top of page

5 TIP TIL STÆRKERE NEGLE

Har du også tendens til negle, der nemt flækker og flosser? Så kan dagens post måske være noget for dig. ☺️ Her giver jeg nemlig nogle af mine bedste tips og tricks til, hvordan man (nemt, overskueligt og billigt) kan gøre sine negle lidt stærkere.


Jeg har selv haft tendens til negle, der flækkede og bare var ret skrøbelige i det hele taget - og ikke nok med det også tørre neglebånd...Og der er selvfølgelig flere ting, der afgør, hvordan vores negle har det (som med alt andet i kroppen) - det vigtigste er jo selvfølgelig en sund og varieret kost. MEN, det er bare ikke altid nok; nogle gange kan vi have behov for at gøre lidt ekstra - noget jeg stort set altid er nødt til denne her tid på året (efterår), hvor det begynder at blive koldere i vejret. Det mærker vores hud og negle nemlig lynhurtigt, når det sker, og det er her, de kan have brug for lidt ekstra pleje.


SÅ, mine tips består selvfølgelig af en sund og varieret kost, derudover nogle gode kosttilskud og ikke mindst noget god, naturlig pleje til neglene ude fra.


1. SILICIUM


Også kendt som kisel, er et super vigtigt (og fantastisk) spormineral, som udover at have betydning for knogler, nerver, bindevævets elasticitet, hud og hår, også har stort betydning for vores negle. Mangler du kisel kan flossede negle (blandt andet) være et symptom herpå.

Jeg tager selv Berthelsens silicium, som indeholder kieselgur (aka kiseljord), som forekommer naturligt i marinealger. Dagsdosis er 80mg og svarer til 4 (bitte) små tabletter, som er nemme at sluge. De kan købes HER eller hos din lokale helsekost.


Silicium findes derudover i store mængder i brune ris, byggryn og andre fuldkornsprodukter, grøntsager, bønner, frugt samt krydderier og urter så som dild. Hvis du vil supplere med teer, skal du vælge padderokke, brændenælde og mælkebøtte.


2. HOLD DINE NEGLE FUGTIGE


Det kan du gøre ved hjælp af diverse olie, som netop hjælper med at holde neglene både fugtige og smidige. Ligesom med vores hud gælder det, at når neglene er tørre, er de langt mere skrøbelige og har lettere tendens til at knække og flosse.

Olier i diverse afskygninger – lige fra mandel- til hørfrø- og neemolie – giver en masse næring til neglene og sørger for at holde dem bløde. I perioder smører jeg neglene ind i olie og tager et par handsker på og sover med dem natten over – og nej, der ikke tale om skilufferne fra sidste års skiferie, men om tynde stofhandsker, som netop er lavet til dette formål.


3. B-VITAMIN, ISÆR B2


B-vitaminer består af otte forskellige, som alle har en (lang!) række vigtige funktioner i kroppen; herunder energiomsætningen af den mad vi spiser, nervesystemet, hud, hår og ikke mindst vores negle, hvoraf B2 er særlig vigtigt.


B-vitaminer forekommer især i ubehandlet fuldkorn samt friske frugter, grøntsager, bælgfrugter, nødder, fisk og skaldyr. Mange kan have gavn af et ekstra skud B-vitaminer i form af et B-complex.

Min favorit er Biosyms Omni-B Active, som indeholder alle 8 B-vitaminer (i de lettest op tagelige

former) samt lecithin, inositol og cholin, der alle hjælper optagelsen.

Du kan købe det HER eller hos din lokale helsekost.


4. GIV DINE NEGLE ET 'PROTEIN BOOST'


Sparitual har lavet en ret lækker serum aka Protein Boost, som netop styrker neglene ved at binde neglelagene sammen (vi har nemlig flere lag i vores negle...). Alt efter hvor god/dårlig din neglesituation er, kan du i den første uge påføre den én gang om dagen og derefter enten fortsætte lidt tid eller gå ned til et par gange om uden. Protein Boost indeholder soyaprotein, agurke- og kaktus ekstrakt og kan købes HER eller hos din lokale helsekost.


5. EKSTRA TIP: BRUG LITTLE ONDINES NEGLELAKKER (LAVET PÅ HARPIKS OG VAND)


I know. Det lyder lidt fjollet, men den er altså god nok. Little Ondines neglelakker er lavet af blot tre ingredienser, nemlig vand, harpisk og naturlige farvepigmenter og indeholder altså ingen skadelig kemi.

De er super nemme at påføre og lægger sig tilmed rigtig pænt på neglen. Bedst er det at vaske fingre lige inden, så neglene er ’damp’ når lakken påføres, og så giver to lag det flotteste resultat. Hvis jeg gør det ’efter bogen’, kan jeg have mine pæne og intakte i omkring en uges tid.


Oh ja, Little Ondine gør det nu også muligt at lægge neglelak på farten, da de er HELT lugtfri – ret convenient, huh?


Nu er mine negle ikke de flotteste verden har set, men jeg må sige, at de bestemt er blevet pænere efter, at de har fået lidt mere opmærksomhed og pleje. Men sådan er det vel med de fleste ting… 😊


Jeg håber, I kunne bruge denne mini-guide. Skriv altid hvis du har spørgsmål.


Dejlig aften til dig smukke. 🌝


Kærligst, K

bottom of page