top of page

Fokus Fredag: Affektkramper hos baby & børn ∼ Naturlig hjælp hertil 🌾✨💛

For to måneder siden stiftede jeg bekendtskab med ‘Affektkramper’ for første gang. Jeg var ved at putte Atlas, og da han var ved at hoppe ned af sengen, som han netop havde lært, tog jeg fat i ham og ville lægge ham ned. Det skulle jeg ikke have gjort. Det udløste nemlig en såkaldt ‘affektkrampe’, eller rettere blå affektkrampe, hvor han blev så sur/frustreret/ked af det, at han stoppede med at trække vejret og blev helt blå i hovedet.


Vi blev naturligvis forfærdeligt bange. Jeg troede mildest talt, Atlas ville dø. Han var livløs i mine arme i noget der føltes som et ondt år, men realistisk har det ‘kun’ varet i ca. et lille minuts tid. Det mest forfærdelige minut i min tid som mor til dato.


Dengang vidste vi ikke, at der var noget, der hed affektkramper (engelsk: ‘breath holding spells’), men jeg begyndte selvfølgelig at undersøge og fandt frem til følgende:


♡ Kramperne IKKE er farlige

♡ Udløses af en ‘trigger’ (i Atlas’ tilfælde at blive lagt ned)

♡ Varer i ca. et minut hvorefter baby vender tilbage til ‘normal’ dog ofte lidt træt og udmattet

♡ Medfører ikke varige mén

♡ Barnet vokser sig fra det typisk ved 4-5 års alderen

Jeg fandt tilmed ud af, at der er en sammenhæng mellem affektkramper og lavt jernniveau hos børn, hvorfor jeg er begyndt at give Atlas følgende:♡ Kräuterblut: Det lettestoptagelige jerntilskud i organisk form lavet på urter med vitaminer. Forårsager IKKE forstoppelse som mange jerntilskud ellers gør.


♡ Jern Vital H: Jern i homøoaptisk form. Hjælper kroppen med at optage jern fra kosten/tilskud.

♡ Kalium Phos. D30: Virker beroligende på hypersensitive og overanstrengte sanser.

♡ Chamomilla Comp. og Viburcol: No. 1 børnemidler. Se seperat post herom.


PS. hvis du er nysgerrig på dosis og mere detaljeret info i det hele taget, er du mere end velkommen til at melde dig ind i min facebook-gruppe ‘Ziefeldt Sundhed ∼ Holistisk Univers for Kvinder & Børn’.


Min tanke og vision med Ziefeldt Sundhed er kort fortalt at skabe et fællesskab om holistisk sundhed for kvinder, mødre og børn - både fysisk og mentalt. Jeg håber du har lyst til at være med og vil glæde mig til at se dig derinde. 👩🏼‍⚕️✨🌱🤍


Kærligst, Karen

Comentarios


bottom of page