top of page

Fokus Fredag: Alt du skal vide om ✨ homøopati ✨

Kære alle,


Dagens Fokus Fredag er dedikeret til homøopatien, som jeg personligt er kæmpe fan og bruger dagligt til både mig selv, min søn Atlas, min kæreste Martin og mine nære i det hele taget. Her kommer lidt 101 viden om homøopati, der er rart at vide, inden du starter.

Homøopati er naturmedicin, godkendt som lægemidler til hos Lægemiddelstyrelsen.

Homøopatiske lægemidler kan bl.a være fremstillet af udtræk fra planter og mineraler. Disse indholdsstoffer gennemgår en særlig fortyndesproces kaldet potensering, hvor lægemidlet på én gang bliver fortyndet (potenseret) og samtidig gjort stærkere.

Netop på grund af potenseringen er bivirkninger yderst sjældne ved homøopatien, hvilket gør denne til en ideel behandlingsmetode for HELE familien, både store som små.

Homøopati virker ud fra princippet 'lignende helbreder lignende'. Et godt eksempel her er et løg, der i sin naturlige form giver rindende øjne og næse. Når det laves om til homøopati, gennemgår det virksomme stof som nævnt en fortyndingsproces (potensering), hvori det fortyndes et antal gange og bliver omrystet ('energetiseret') på en særlig måde, der gør at kroppen arbejder med det virksomme stof på en langt mere hensigtsmæssig måde.

Eksemplet med løg viser, at løg i homøopatisk form virke helbredende på de symptomer, som det udløser i en stærk dosis. Et princip, der også kendes fra vacciner.

En generel misforståelse er, at homøopati er ligesom kosttilskud som fx. vitaminer og mineraler. Det er det ikke; homøopati tilføjer nemlig ikke i den forstand kroppen noget. Den måde homøopati virker på er, at det har en stimulerende effekt på kroppen og hjælper den til at:

♡ Producere det den mangler (væsker, hormoner mv.)

♡ Optage mere af det den har brug for (næringsstoffer som vitaminer, mineraler, ilt mv.)

♡ Udskille de stoffer den ikke kan bruge (f.eks. toksiner, tungmetaller mv.)


Homøopati er fantastisk, og jeg kan ikke anbefale det nok - til både voksne og børn (babyer). Herhjemme har homøopatien været en life-saver så længe, jeg kan huske, og jeg er evig taknemmelig for at kende til det og være vidne til alt det fantastiske, det kan gøre for kroppen.


Modsat kemisk medicin giver homøopati IKKE bivirkninger. Hvis kroppen ikke skal bruge det, lader den bare være med at tage det.


Hvis du er ny til homøopati har jeg samlet nogle OBS-punkter omkring homøopatien, der er rare at kende til.


OBS! #1

Symptomforværring: sensitive personer (herunder også børn) kan opleve det, der indenfor naturmedicinens verden kaldes 'førsteforværring', hvilket blot betyder, at det er det rigtige middel, du har fat i; at midlet har aktiveret en helbredelsesproces i kroppen og at kroppen er ved at skille sig af med sygdommen. Hvis der er tale om en kraftig førsteforværring, stop da med at tage midlet i 1-2 dage og påbegynd derefter midlet igen men i lavere dosis og langsom optrapning (3-4 dage). Men (!) hold endelig ikke op med at tage midlet.


⁣⁣OBS! #2⁣⁣⁣

Alkoholandelen i homøopati: denne er forsvindende lille og svarer ± til mængden af alkohol, der er i en banan (ja, frugt indeholder alkohol). Er man stadig nervøs for at give det til sit barn, kan man koge noget vand, komme antallet af dråberne man skal bruge på en ske, hvorved alkoholen fordamper. ⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣ OBS! #3

Homøopati som energimedicin: i og med at homøopati er energimedicin, er der flere teorier, der går på, at det ikke skal udsættes for sollys, stå nær elektronik, komme i berøring med metal osv. Mens jeg tror på disse udsagn, vil jeg samtidig sige, at det er bedre at tage midlerne, selvom de måske har været tæt på en telefon, end ikke at tage dem. To ting jeg dog vil anbefale er at: a) din mund er ren, hvorfor du helst skal vente små ti minutters tid med at tage alle former for homøopati lige efter, du har spist. Homøopati optages nemlig gennem slimhinderne i munden, hvorfor ved at vente nogle minutter efter at have spist sikrer en bedre optagelse. b) undgå at drikke kaffe lige før og efter, hvilket gør sig gældende ved ALLE former for tilskud (vitaminer, mineraler etc.), da kaffe er vanddrivende og derved blot skyller alle de gode ting, vi tager, ud.


Der ligger naturligvis en masse mere viden og data til grund for homøopatien og dens fantastiske virkning, men med dette har du hvert fald den viden du skal bruge for at komme i gang. Bag på hvert enkelt middel står desuden den anbefalede dosis samt akut-dosis. Hvis du er i tvivl om noget ifht. homøopatien - eller andet - er du velkommen til at kontakte mig her, på instagram @karenziefeldt eller min mail: contact@karenziefeldt.com. Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Bruger du homøopati? Har du et eller flere yndlings-midler? Så vil jeg elske at høre fra dig i kommentarfeltet. 🌞


Kh Karen

Comentarios


bottom of page