top of page

Fokus Fredag: Fordelene ved at vælge barfodssko til dit barn ✨🦶🏼✨

Jeg er blevet spurgt om ikke jeg vil dele lidt om vores valg af fodtøj til Atlas. Det kan I tro. Der ligger ret mange tanker bag, så derfor tænkte jeg, at det var oplagt at dedikere en FF hertil.

Jeg startede selv med at gå i barfodssko for godt fire år siden. Det var Martin, som den Tyr og Jord-dominerede person, han nu er (astro fun fact), der introducerede mig til det. Efter selv at have prøvet hvor fantastisk og LANGT mere behageligt det er at gå i, synes jeg, det er skræmmende hvor lidt fokus, der er på den del.


Vores fødder er trods alt en del af vores fundament, for ikke at tale om, at det er via, når vi går barfodet på jorden, at vi forbinder os til jorden og suger dens elektroner til os, som har uendelige sundhedsmæssige fordele.


✨ BARFODSSKO vs. KONVENTIONELLE SKO ✨

♡ Bred fortil: barfodssko er formet som en naturlig fod, hvilket gør, at der er plads til HELE foden, og tæerne ikke bliver krøllet sammen.

♡ Tynd og flad sål: gør at de 200.000 nerveender i fødderne mærke underlaget, vi går på og på den måde holde forbindelsen mellem fod og hjerne frisk og aktiv. Selvsagt enormt vigtigt når børn skal lære at gå.

♡ Intet hældrop: giver en ens højde for- og bagtil på skoen, som gør, at barnet står præcist, som det ville uden sko.

♡ Fleksibel og bevægelig: barfodssko er superfleksible og lader derved foden bevæge sig præcist, som den fra naturens side er beregnet til. Styrker endnu mere forbindelsen mellem fødder og hjerne.

Med barfodssko giver vi altså foden mulighed for at bevæge sig, som den er skabt til. Det har nemlig aldrig været meningen med vores fødder, at de bare skulle skulle puttes ned i en stiv boks (aka sko), hvor der ikke er plads til at bevæge sig. Når foden ikke kan bevæge sig, som den er skabt til, skaber det sundhedsmæssige udfordringer i større eller mindre grad.


Det var lige en ultra-kort intro til emnet, som nok er nyt for mange. Jeg var ikke et sekund i tvivl, da vi skulle vælge fodtøj til Atlas. Det skal selvfølgelig være barfodssko hele vejen igennem. Så længe han er med på det! 😃


Mærker: vi særligt glade for Wildlings, Tikki, Filli, Vivo og Froddo. ✨🦶🏼✨


Kærligst, K

Comments


bottom of page