top of page

Fokus Fredag: Homøopati til nervesystemet

Kære jer,


Jeg får ofte spørgsmål til homøopatien.


En af de ting jeg bruger homøopatien mest til er nervesystemet; et af de mest komplekse systemer, der findes. SÅ mange faktorer indvirker på vores nervesystem; både udefra kommende faktorer men bestemt også indre overbevisninger, gamle traumer, chok osv.Som Heilpraktiker må vi ikke behandle psykiske lidelser, som angst, stress, depression mv. hører ind under. Mine anbefalinger i denne henseende er derfor baseret udelukkende på personlige erfaringer fra både mig selv og mine nære. Men de kan vel også (og måske særligt) noget? ;-)

Dette ^ til trods for, at homøopatien er GODKENDT af Lægemiddelstyrelsen som Lægemidler. Alligevel må man i helsekost-forretninger, som behandler, mv. IKKE fortælle, hvad midlet virker imod MED MINDRE, klienten (man må heller ikke kalde det en patient) selv spørger.

Men hvordan i alverden skulle denne vide, hvad hun/han skal spørge om, når der ikke må siges og markedsføres noget som helst omkring homøopatien? Nå… Det er en anden snak.


♡ Chamomilla Comp.: krampeløsende og beroligende for nervesystemet. Must-have middel til både børn og voksne.

♡ Magnesium Phos. D6: kendt som ‘lysmetallet’. I Tyskland er det det mest brugte middel mod stress.⁣


♡ Rebalance: skaber ‘balance’ efter chok og hjælper med at føre krop og sjæl sammen igen. God til eksamens- og præstationsangst. Virker stimulerende på både kvinden og mandens hormonsystem (som hænger uløseligt sammen med nervesystemet).


♡ Zincum Met. D10 eller D30: Zink er for nervesystemet hvad Jern er for blodet: ENORMT vigtigt. Homøopatisk zink er desuden kendt som ‘homøopatiske opium’; hjælper til at modvirke stress og alt det, denne tilstand medfører. Personligt uundværlig for mig, da jeg selv døjede med angst og stress.

♡ Belladonna D30: virker krampeløsende via nyre-/binyresystemet, som altid er involveret ved stress. Særligt god ved sengetid til både børn og voksne. Atlas har fået denne utallige gange.


♡ Nervoheel og Neurexan: hhv. generel nervøsistet og angst og søvnforstyrrelser.


♡ Ambra Comp.: ideel til det meget sarte nervesystem, hvor selv små påvirkninger udmatter og irriterer.


Jeg har skrevet en uddybet version i min Facebook-gruppe, hvor jeg kommer mere specifikt ind på, hvordan jeg selv har brugt homøopatien ifm. både angst og stress. 💛


Link til min facebook-gruppe finder du her: https://www.facebook.com/groups/598549004459732


Kærligst, K

Comments


bottom of page