top of page

Fokus Fredag: Naturlig hjælp til graviditet del 1 🤰🏼✨💜

Denne fokus fredag er dedikeret til dig, der er gravid. Her får du mine bedste tip til selve graviditeten og i tiden lige op til fødslen, hvor kroppen i den grad også har brug for ekstra kærlighed og næring. Jeg havde egentlig inkluderet graviditets-forberedelse til dig, der ønsker at blive gravid i denne post, men den fortjener simpelthen et post for sig selv. Så mere om det senere. Her får du mine kosttilskud-anbefalinger under graviditeten samt midler til diverse graviditetssymptomer:

KOSTTILSKUD ♡ Multivitamin: jeg anbefaler Biosyms ‘Omnimin’, som i min optik er den bedste all-round sammensætning af vitaminer og mineraler i optagelige former. NB! Den indeholder A-vitamin, som man ikke skal have for meget af under graviditet, men mængden her er helt ok. Jeg tog den selv (2 stk. dagligt) under hele min graviditet men undlod at tage enkeltstående A-vitamin. ♡ Omni B-active med alle 8 B-vitaminer til kroppens energiomsætning og nervesystem. Jeg tager selv 'Omni B-Active' fra Biosym. Se evt. seperat Fokus Fredag om B-vitaminerne på min instagram @karenziefeldt. ♡ B6. Det ultimative kvinde-vitamin, der også er enormt vigtigt under graviditet. Jeg tager 50mg B6 fra @naturdrogeriet dagligt. ♡ C-vitamin. En af kroppens vigtigste antioxidanter og støtte til immunforsvaret, som jo er nedsat under graviditet for at mindske risikoen for at afstøde fostret. C-vitamin tager jeg altid ekstra af (gerne 1-1,5 gram dagligt). Studier viser, at C-vitamin kan være med til at forebygge svangerskabsforgiftning. ♡ D-vitamin. Mellem 50-80 mcg. Jeg tog Pharma Nord 80mcg under hele min graviditet. ♡ Magnesium til musklernes afslapning og til nervesystemet. Jeg tog/tager selv Magnesium i pulverform fra Plantforce. ♡ Zink. Gerne ekstra 20 mcg. ud over multivitamin. Studier viser, at der er sammenhæng mellem Zink-mangel og fødselsdepression. Zink beskytter desuden mod strækmærker. Jeg tog ekstra Zink under hele min graviditet. Jeg skifter mellem PharmaNord, Biosym og Solaray. ♡ Selen. Enormt vigtig for fertilitet generelt hos både kvinder og mænd. Derudover for immunforsvaret. Også her skifter jeg mellem PharmaNord, Biosym og Solaray. ♡ Probiotika. Skift gerne mellem forskellige mærker for at opnå en god blanding af både stammer og antal af bakterier. Er personligt glad for ‘Multidophilus 24’ samt ‘Pure Biotic Kvinde’. ♡ Fiskeolier (for Omega-3 delen) samt gode planteolier, herunder Omega-6 i form af kæmpenatlysolie. Jeg tager altid ekstra olier. Se evt. seperat Fokus Fredag herom. EyeQ, Nordic Naturals og Biosyms Krill-olie er mine favoritter ifht. Omega-3. Oil of Life er mine absolut yndlings planteolier for både Omega-3 og Omega-6.

Derudover brugte jeg (som altid) en masse homøopati under min graviditet, som virkelig var en KÆMPE hjælp ifht. diverse graviditets-symptomer. De tip deler jeg med jer næste uge.

Jeg undgik desuden alle former for urter som kosttilskud - som jeg ellers også er storforbruger af - ud fra et forsigtigheds princip. Dog ikke i madlavning, hvor jeg stadig brugte gurkemeje, ingefær mv. Kærligst, K


Comments


bottom of page