top of page

GRAVIDITETS-DAGBOG #4 - MINDRE KVALME, STOR APPETIT & UNDERLIGE KROPSÆNDRINGER - UGE 15-18

Læs første del HER, anden del HER og tredje del HER.


Kæreste jer,


I sidste graviditetsdagbog fortalte jeg om ugerne 11-14, hvor den første rigtige scanning, altså nakkefoldsscanningen, også lå (ca. omkring uge 12). Heldigvis gik alt som det skulle, så det var selvfølgelig helt fantastisk - og også lidt en lettelse. Man bliver altså bare lidt mere mor-agtigt (læs: nervøs), når man har sådan et lille menneske inde i maven...


Nå, men i dagens dagbog vil jeg fortælle lidt om ugerne 15-18, og hvad der ligesom rørte sig her, haha. Jeg føler virkelig, de forskellige uger har været præget af nogle specifikke temaer, og som I kan se i overskriften, er det også tilfældet for ugerne 15-18.


Først og fremmest er jeg jo gået ind i 2. trimester (hvilket man jo gør omkring uge 12/14). Jeg havde hørt fra flere, at den konstante kvalmen og enorme træthed typisk holder op omkring 2. trimester, så det havde jeg jo virkelig set frem til. Og måske nok i virkeligheden sat næsen op efter at kvalme ville holde op PÅ dagen, hvor jeg jeg gik ind i 2. trimester. Det gjorde den ikke... For mig i hvert fald. Men heldigvis gik der ikke meget længere end til uge 15-16, før kvalmen så småt begyndte at aftage, og det var SÅ tiltrængt, for hold nu op næsten tre måneder med kvalme non-stop er altså ikke for sjov.Timingen var faktisk også ret perfekt; op til jul var kvalmen næsten væk - eller dvs. den kom/kommer selvfølgelig stadig lidt i perioder, men på et niveau, hvor man kan være med - så det passede jo perfekt i og med, at tiden mellem jul og nytår typisk betyder god mad, man ikke er vant til at få (læs: lige noget for en gravid! For hvis der er et mønster i kvalmen, jeg efterhånden har kunne tegne, så er det, at jeg på ingen måde har haft lyst til ting, jeg plejer at få. Lyder underligt, I know, men jeg alligevel hørt en del kvinder nævne præcist det... Måske du også har haft det sådan?).


Nå, men enden på kvalmen betød, at jeg sådan nogenlunde havde fået min appetit tilbage - nogle vil nok sige og mere til, haha, som nok i virkeligheden passer meget godt, for hold nu op hvor blev jeg sulten! Jeg tror aldrig jeg har spist så meget and og rødkål over en jul før, så jeg var faktisk lidt i tvivl om min pludseligt relativt hurtigvoksende mave i virkeligheden mest af alt skyldtes al julemaden, haha. Ej jk, det kan godt være, jeg spiste mere henover julen, men det ér altså også netop i denne periode, at der virkelig begynder at ske noget størrelsesmæssigt; her begynder baby nemlig at tage forholdsvist hurtige på i vægt sammenlignet med de første par måneder. Og den voksende mave føles bare så dejlig - med eller uden ekstra and eller hvad det nu måtte være, man går om bord i. 🙉🥰


UNDERLIGE KROPSÆNDRINGER


Denne her del af graviditeten har faktisk været ret interessant på flere måder, hvis du spørger mig. Særligt i løbet af denne her periode er det ikke kun min mave, der har forandret sig - det har samtlige ting på min krop. Og så tænker man måske, "kunne man regne med andet?" Og nej, det tænker jeg ikke, men jeg havde alligevel ikke forudset disse kropsændringer after all:


Flere og længere hår på maven

Jeg har pludseligt fået endnu flere små fine hår på min mave, særligt omkring navlen. Jeg har hørt/læst mig frem til, at de ekstra hår skydes hormonforandringer, der sker i kroppen, og det giver jo ret god mening. Jeg har også hørt, at man kan få ekstra hår i ansigtet, brysterne og ryggen - det skulle også være helt normalt og skulle gerne forsvinde igen efter fødslen, så frygt ej. Jeg tænker også, det er en lille "pris at betale" after all...


Større modermærke(r)

Jeg har flere modermærker på hele kroppen faktisk, men særligt ét har jeg oplevet er blevet en del større. Modermærker og deres forandringer skal man altid være opmærksom, men jeg har hørt fra flere (inkl. læger, behandlere osv.), at det er helt normalt, at de vokser lidt under graviditeten og måske endda også skifter lidt farve (typisk mørkere). Hold alligevel godt øje med dem, hvis du oplever det samme. Det gør jeg i hvert fald.


Kropskløe

Jeg har kløet såååå meget, især på mine ben og også lidt maven. Ret træls, men igen har jeg hørt, at det er et ret naturlig graviditets-tegn. Dog findes der en form for kløe, leverbetinget graviditetskløe, som man skal være lidt opmærksom på - den er ikke farlig men super træls og ubehagelig. Så hvis du klør helt vildt, så tag forbi lægen og få tjekket om det skulle være dét.


Næseblod

Jeg får SÅ hurtigt blodnæse disse dage, og det skulle eftersigende være fordi, der i graviditeten kommer ekstra pres på blodkarrene, og særligt de små, som der jo er i næsen. Også selve slimhinderne i næsen hæver typisk op i graviditeten Det stopper heldigvis ogsåefter fødslen


Tykkere hår og øjenbryn

Jeg synes faktisk, at mit hår er blevet en smule tykkere her under min gravidite. nn


Ufrivillig prutten

Måske en af de mest irriterende (og også lidt sjove) ting, jeg har oplevet under min graviditet. Jeg er ikke meget for at prutte foran Martin (haha! - please tell me jeg ikke er den eneste her!? :D), men det er altså sket under min graviditet - simpelthen fordi jeg ikke har KUNNE holde den tilbage. Well, det er måske en meget god ting - det er jo HELT naturligt after all og hvert fald ikke noget, man skal holde tilbage. Det kan gøre ret ondt skal jeg hilse at sige. 😉


Håber alle får en dejlig aften.


Kærligst, K

Kommentare


bottom of page