top of page

GRAVIDITETS-DAGBOG #7 - 10 TEGN PÅ DU ER I 3. TRIMESTER (& LIDT OM CORONA) - UGE 27-30

Læs 1. del HER, 2. del HER, 3. del HER, 4. del HER, 5. del HER, 6. del HER og et ekstra-indlæg om babys køn HER


Kæreste jer,


Det er en vild tid lige nu, for os alle sammen. Aldrig i min vildeste fantasi havde jeg forestillet mig, at jeg skulle være gravid under en corona-pandemi! Men så har man da prøvet det med, I guess... Og så ved jeg også godt, at min situation ikke er så meget mere speciel end så mange andres; alle (eller hvert fald de fleste jeg har talt med) synes, det her er en hård tid, men for mig er det nok mere det her med, at det ikke længere kun er mig selv, jeg har ansvaret for - men jeg har faktisk det fulde ansvar for et andet lille menneske, også selvom han ikke er født endnu. Og derfor vil jeg virkelig gerne undgå at blive smittet med corona inden, jeg skal føde (d. 2. juni - eller deromkring hvert fald). Vi holder os derfor så vidt muligt herhjemme; både Martin og jeg kan arbejde hjemme, så det er jo meget heldigt, kan man sige. Vi hygger os meget, og nyder hinandens selskab, så det er virkelig dejligt, men jeg synes godt nok, at det også har været lidt hårdt, især de første par uger; altså det her med kun at kunne være hjemme, arbejde hjemme, og oven i købet er jeg ved at læse til eksamen, som jo så også foregår herhjemme. Åh. :D


Som de fleste af jer sikkert ved, er jeg ved at læse til Heilpraktiker og skulle meget gerne blive færdig til sommer - men nu må vi se, hvordan det kommer til at gå med den del. Det er virkelig svært at planlægge noget som helst lige nu, men som jeg også har skrevet før, prøver jeg virkelig at få det bedste ud af denne her tid og ja, acceptere, at det nu engang er sådan, det er. Der er ligesom ikke så meget andet at gøre, kan man sige. Derfor er det heller ikke planen, at denne 7. (og snart sidste!!) graviditets-dagbog skulle handle om det udelukkende. SÅ, her kommer lige noget lidt mere graviditetsrelateret info om, hvordan jeg har oplevet 3. trimester so far.10 (OK 14) TEGN PÅ DU ER GÅET IND I 3. TRIMESTER

Der er lidt delte meninger om, hvornår 3. trimester egentlig starter, men de fleste siger altså omkring uge 28+0. Nu er det ikke fordi, man mærker fra den ene dag til den anden, at nu er man gået ind i 3. trimester - det gjorde jeg personligt ikke - men der skete helt bestemt noget omkring uge 27-28, og altså omkring 3. trimester start. Som om jeg tydeligt mærkede, at nu var/er det lige pludselig meget tæt på, og at nu er der faktisk ikke så lang tid igen før, "det sker", før jeg skal føde vores lille søn (det er så vildt at sige højt), og før at vores liv højst sandsynligt bliver ændret for altid. Til noget godt selvfølgelig, for vi glæder os, meget, begge to, men jeg kan virkelig mærke at denne her periode også bruges til at forberede sig sådan mere mentalt. Hvis man overhovedet kan det... Man ved nok ikke rigtigt, hvad det vil sige at blive forældre, før man står i det - og det er måske også meget godt after all. ☺️


For lige at give et lille overblik over nogle af de ting, jeg klart har kunne mærke i 3. trimester, kommer her lige en lille oversigt:


1. Du er pludseligt vokset helt vildt fra den ene uge til den anden

2. Du sover enormt let (læs: dårligt) og skal op at tisse flere gange om natten

3. Det at vende sig i sengen er blevet en overvindelse og noget, du tager tilløb til

4. Du har halsbrand (lidt som om du kan spyde ild efter hvert måltid) og højst sandsynligt også flere sure opstød (for nogle endda opkast, IGEN! - som om 1. trimester ikke var nok på den konto)

5. Du bliver hurtigt mæt og kan ikke spise så meget af gangen, men til gengæld bliver du RIGTIG hurtigt sulten igen

6. Babys spark gør nu til tider decideret ondt (selvom de stadig er hyggelige og dejlige)

7. Du oplever flere plukkeveer, som måske tager til i styrke

8. Dine gåture bliver væsentlig kortere (da du dels ikke kan gå så langt og dels skal tisse hele tiden - ret udfordrende i en Corona-tid, hvor INGEN offentlige toiletter er åbne)

9. Du oplever hævede fødder og ankler, måske endda også fingre. Sådan lidt Hobbit-agtigt, charming, I know

10. De mest behagelige underbukser er din kærestes boxer shorts

11. Du oplever hjertebanken, måske særligt efter mad

12. Du kan muligvis ikke holde dig, når du skal tisse - eller slå en prut

13. Du er (fortsat men måske endnu mere) hormonal og emotional og begynder muligvis at græde, hvis du ikke kan få den take-out, du havde forestillet dig

14. Du snapper (og er måske sur) og ved det godt selv men kan ligesom bare ikke gøre for det


LIDT ANDERLEDES GRAVIDITETSSYMPTOMER I 3. TRIMESTER

Nå, men udover ovenstående liste (som om det ikke var nok), har jeg faktisk også oplevet nogle andre og lidt anderledes symptomer her i 3. trimester, som jeg gerne lige vil dele med jer. Det er nemlig ikke nogle symptomer, jeg havde hørt andre have - og kunne kun finde lidt om online - så derfor tænkte jeg, at jeg lige ville dele mine oplevelser og erfaringer med dig. Måske du har oplevet noget lignende, eller kommer til det, når det bliver din tur en dag. Jeg fandt hvert fald ud af a begge dele er helt normale - så altså ikke noget at være nervøs for.Blodsprængninger

Jeg havde mest hørt om åreknuder, inden jeg blev gravid - dem har jeg dog ikke oplevet, endnu i hvert fald. Nej, hvad jeg mere har oplevet - og en del af faktisk - er små blodsprængninger i huden, særligt på armene, hænderne, lidt på brystet og benene. Altså de her små samlinger af blod, som du ser på billedet. Forleden rev jeg hul på en, hvor den bare blødte helt vildt - eller dvs. helt vildt af en lille prik at være. Jeg begyndte derfor at læse lidt om, hvad det kunne skyldes, og jeg fandt faktisk frem til, at man i 3. trimester netop kan opleve den slags; altså blodsprængninger, som også godt kan bløde en del, hvis der bliver revet hul på dem. Jeg ringede selvfølgelig også til lægen, som beroligede mig, og at det sagtens kan forekomme i 3. trimester.


Jeg er lige nu ved at undersøge, om der er noget, man selv kan gøre for at afhjælpe det - måske i form af vitaminer, mineraler eller noget andet - men jeg er desværre ikke nået frem til et helt præcist svar endnu. Det er jo virkelig begrænset, hvad man må tage af ting, når man er gravid - og det gælder også vitaminer, mineraler og urter, som jeg ellers er stor fortaler for. Jeg arbejder på sagen og skal nok dele, når/hvis jeg finder frem til noget, der kan bruges.Hvide pletter på huden

Jeg havde mest hørt om, at kvinder kunne få pigmentpletter i ansigtet under graviditeten, men dem har jeg faktisk ikke oplevet selv - endnu. Nej, det jeg har oplevet er de her hvide pletter, særligt på mine lår, baller og mave, som højst sandsynligt også er en form pigmentpletter, men ikke på samme måde som dem, man typisk får i ansigtet. Jeg har lagt et billede ind af dem ovenover, så du bedre kan se, hvad jeg mener. De tager typisk til, når jeg har været i solen (selvom jeg har solcreme på), og hvis jeg har været i varmt bad. De gør hverken ondt eller klør eller noget, men kønne er de altså ikke, så jeg håber da lidt på, at de går i sig selv, når jeg engang er færdig med at være gravid.


Oplevede du noget lignende i din graviditet? Eller måske andre ting, som ikke er på listen? Så vil jeg elske at høre fra dig. 💌


Nå ja, jeg har da helt glemt eftermiddagslure, som føles ret tiltrængte, igen (ligesom 1. trimester). Så apropos lur, tror jeg det er tid til sådan en nu. 😉


Håber du og dine har det godt, trods denne meget specielle tid.


Kærligst K,

コメント


bottom of page