top of page

3. MINI GUIDE TIL MINE YNDLINGS-YOGATIMER OG INSTRUKTØRER HOS JO:GA CPH - MØD CILLE VEGGE BJØRK

Hej alle 💛


Som de fleste af jer ved, ELSKER jeg yoga og dyrker det helst flere gange om ugen. Yoga er klart mit frirum no. 1, hvor jeg virkelig kan koble af og slukke for alle tanker, der fylder - og ja, bare mærke kroppen i stedet for at se den, som hvert fald er noget jeg selv har tendens til... Måske det er noget, du også kan genkende?

Jeg har gået til yoga i snart tre år nu, og det er uden tvivl noget af det BEDSTE, jeg har gjort for min krop - og sind ikke mindst. Jeg startede nemlig til yoga i en periode i mit liv, hvor jeg mildest talt lige havde brug for at reconnect to Earth again, hvilket min yoga-praksis (blandt andet) hjalp mig til (thank God haha!).


Jeg går selv til yoga hos jo:ga cph, hvor jeg har fundet nogle af mine yndlings-yogatimer og instruktører, som jeg selvfølgelig er nødt til at dele med jer. 💛

For nogle uder siden skrev jeg om en af mine yndlingsinstruktører, Benedicte, hvis timer du kan læse mere om lige HER.I denne uge har jeg stillet nogle spørgsmål til en anden af mine favoritinstruktører, nemlig Cille, der også kører nogle suuuper nice flow-timer 😍, hvor man altså også kan få lidt (til tider meget 😃) sved på panden.

Jeg er vild med Cilles timer, både pga de flows hun kører men samtidig hendes gode energi, som man virkelig kan mærke i rummet under hendes timer. Derudover er hun super god til at komme rundt og rette på én, hvilket jeg synes er rigtig dejligt for netop at blive endnu bedre til teknikken. Hun kommer selvfølgelig ikke hen til én, hvis man ikke er til dét - det tror jeg er ret individuelt... 😊


Hos jo:ga kører Cille både Power Flow 1, også kendet som vinyasa-yoga, hvor man i sin praksis glider fra den ene stilling til den anden i et dynamisk flow samtidig med, at der er fokus på vejrtrækningen; Power Flow 2, ligner meget Power Flow 1, dog i et højere tempo, og hvor der samtidig lægges mere vægt på det tekniske og ikke mindst udfordrende stillinger samt Restore, som nok er jo:ga cph's svar på hatha yoga, hvor det går en smule langsommere, og hvor der altså er mere fokus på udstrækning.

Du kan læse hendes svar til mine spørgsmål herunder og måske danne dig et endnu bedre billede af hendes timer, og hvem hun er her:1. HVAD BETYDER YOGA FOR DIG? HVAD BRUGER DU DEN TIL?

Yoga for mig er en livsstil. Yoga er så meget mere end vi kender den her i vesten, vores fysiske del af yogaen (det som vi kalder stillinger, eller asanas) er kun en meget lille del af, hvad yoga i virkeligheden står for. Og for mig handler yoga om grounding/balance både i min vejrtrækning, i mit sind og min krop. Hvad end det betyder en stille og rolig time (yin, restore, blid hatha, yoga nidra, meditation) eller en kraftfuld/powerfuld time med styrke og hurtige flows (powerflow, vinyasa, Astanga) så handler det om at balancere mig selv. Hvis jeg har haft meget travlt, været stresset, meget fysisk osv. så vil jeg afbalancere mig selv med en meditation eller en yin time. Hvis jeg tilgengæld er meget stillesiddende og ikke har så meget tankemylder har jeg brug for at komme helt op i gear og lave nogle powerfulde stillinger. Yoga er Yin og Yang og det handler om at finde balancen i mit liv, så min praksis smelter sammen med mit liv udenfor måtten, så jeg er balanceret all-around.


2. HVORFOR ER DU BLEVET YOGAINSTRUKTØR?

Hehe, dette er et sjovt spørgsmål. Det var slet ikke meningen jeg skulle blive yogainstruktør. Yoga har været en del af mit liv siden starten af mine teenage år, med flere års pauser undervejs. Det har altid været en enorm egoistisk praksis for mig, som kun handlede om mig selv, være bedre end alle andre, tage fede billede og være på min egen måtte (faktisk næsten modsætningen af hvad yoga er). Så for nogle år siden valgte jeg at tage min første 200YTT, mest for at lære lidt mere om yoga og filosofien bag. Dette åbnede nogle døre for mig både mentalt og fysisk, og jeg valgte herefter at tage endnu en 200YTT i Indien, jeg ville gerne til “the motherland of Yoga” og få den helt rigtige træning. Dette var de værste og bedste 6 uger af mit liv. Jeg gjorde det kun for at blive bedre til yoga, for at lære historie bag og komme dybere ind i alt det spirituelle, og jeg var faktisk ret konkurrenceminded undervejs i forløbet (igen modsætningen af yogamindset). Da jeg så endte med at stå til min eksamen og undervise, viste det sig at det var fantastisk - jeg kunne mærke at jeg var trådt ud af mine “egobobbel” hvor yoga handlede om at være bedre end alle de andre, eller at lukke mig ind i mig selv, være stærk, dygtig og kraftfuld. Men pludselig fik jeg en overvældende glæde ved det min sjæl og viden videreførte til mine yogier. Det var en smuk oplevelse, og mine yogier i klassen græd og klappede bagefter, da de følte der var en skøn forbindelse - dette kom bag på mig og siden da har jeg nydt at udfordre folk, guide dem og hjælpe dem til at forstå deres krop, den korrekte alignment og komme dybt ind i deres vejrtrækning. Videreføre til andre, hvad yoga virkelig kan gøre - når vi glemmer al det stress, de forventninger som verden og primært os selv lægger på vores skuldre. Yoga er alt andet end en konkurrence, ikke engang med dig selv - når jeg glemmer dette vender jeg altid tibage til en af mine ynglings quotes: “yoga is not about tightening your ass. It´s about getting your head out of it”. Og netop dette mindset vil jeg gerne videreføre til alle andre.


3. HVAD LÆGGER DU VÆGT PÅ I DINE TIMER?

Mine timer er bygget op den mådde jeg selv gerne ville have min egen praksis er bygget op. Eftersom jeg lægger meget vægt på alt det pres der ligger på os, sætter jeg stor pris på at grounde folk som det allerførste. Jeg mediterer selv en del og tyer ofte til diverse vejrtrækningsøvelser, så jeg starter derfor altid mine timer med dette. Så folk lander i deres krop, og virkelig får forbindelse til deres vejrtrækning, deres krop og deres sjæl (hjernen uden unødvendige tanker) Derefter lægger jeg vægt på en god opvarming - det er nemlig noget vi ofte glemmer fordi vi skynder os, så når man kommer hos mig bliver man nødt til at bruge tid på det - du kan ikke gå nogle steder 📷 jeg har dig, hehe. Så vi varmer altid nakken og skuldre op, for det gør en kæmpe forskel for forbindelsen hele vejen ned til vores fødder. Derudover lægger jeg vægt på at lege - jeg vil gerne have at folk går fra mine timer med en lille tanke af “huh, det havde jeg ikke prøvet før - vidste ikke min krop kunne det” yoga er yoga og vi har de stillinger der nu engang er, men derfor kan vi godt være kreative og få skabt nye følelser i krop og sind. I mine powerfulde timer lægger jeg også vægt på at få en “workout” ud af det, sved på panden, det skal være lidt hårdt. Mest fordi det også er en form for meditation, jeg kan godt lide at guide folk og så lade dem lege med et lille flow i deres eget tempo og måske nå ind i et lille frirum, hvor intet andet end dem selv og deres måtte eksisterer.


4. HVILKEN YOGAFORM KAN DU BEDST LIDE AT UNDERVISE I?

Uha, nu er du hård ved mig. Det er et svært spørgsmål. Jeg kan nok bedst lide at undervise avanceret vinyasa (det vi hos Jo:ga kalder powerflow2) for her kan jeg virkelig lege med stillingerne, skabe styrke, hurtige flows og ´presse´ folk til at yde mere og give helt slip. Der er også en dejlig ro i timen, selvom den er hurtig, for folk der kommer til disse timer elsker det, de stoler på mig og stoler på sig selv, de har tager yoga ideen til sig og accepteret at det handler om dem selv, og at nogle gange kan kroppen noget magisk og andre gange kan vi ikke engang stå på et ben, eller holde vores øjne lukkede - yogierne her er på et højt plan, hvor de kender deres krop og sind så godt at vi kan snakke om det, “hvad gør jeg ikke kunne i dag” eller, “nu fik jeg fat i det, her sker der noget lækkert i min krop og sind” derudover er de dygtige, så det sætter jo et lille pres på mig, jeg skal leve op til at levere en god og udfordrende time, så jeg skal og presse mig selv lidt - hehe, se her nu kommer det frem igen, konkurrencegenet 📷 Men, på den anden side elsker jeg også at undervise alle de andre timer, for her er det vigtigt at få folk videre, bygge basen for en god yogapraksis. Få dem til at tro på sig selv, hvile i deres krop og sind. Give dem en god oplevelse med yoga og langsomt få bygget stillingerne ind i deres krop, vejrtrækningen, roen osv.


5. HVILKEN TYPE MUSIK SPILLER DU PÅ DINE TIMER?

Jeg spiller meget forskelligt - jeg er primært glad for mere indisk inspireret yogamusik, især i mine langsomme og rolige timer. Men jeg har også spillelister med popsange uden vokal, jeg er vild med elektronisk, der skal ikke være for meget sang henover, for folk skal ikke tænke på teksten og drifte i deres tanker.


6. GÅR DU SELV TIL YOGA? HVILKEN FORM?

Jeg dyrker bestemt min egen praksis. Desværre ikke så meget som jeg gerne ville. Dette er nok det eneste dårlige ved at være yogainstruktør, jeg får ikke tid til min egen yoga. Ikke fordi jeg ikke ville kunne finde tiden til det, men mest fordi at når jeg så er færdig med at undervise, så har jeg ligesom lavet yoga nok for i dag - og det er synd. Så jeg arbejder meget på at holde fast i min egen yoga og her vil jeg allerhelst være mig selv og bare flyde med min krop, forbereder intet jeg giver bare slip og gør, hvad min krop gerne vil, det er også min meditation - en fysiske meditation, jeg flyder rundt med lukkede øjne og mærker bare, hvad jeg har brug for lige nu og her. Når det så er sagt, så er der altid perioder, hvor der er stillinger jeg arbejder på - som altd er noget håndstand, armbalance, split/spagat mm.


7. ER DER NOGEN, DU SÆRLIGT ANBEFALER YOGA TIL?

Der er bestemt noget jeg særligt anbefaler yoga til: ALT. Hehe, nej joke - men jo, seriøst. Jeg tror på at yoga er godt for alt, som jeg tidligere har nævnt er det med til at balancere dig selv, hvad du mangler i din hverdag, privatliv osv. det opvejer du på yogamåtten. Derudover er yoga en fantastisk træningsform for alle, såvel unge som gamle, du behøver ikke at kunne røre dine tæer eller kunne holde en planke. Hvis du virkelig gerne vil derhen, så skal jeg nok få dig dertil 📷 men, det er igen ikke det yoga handler om. Alle an være med, der er altid hjælpemidler, og der er altid variationer - og der er altid en yoga form der passer til DIG. De folk der siger de har prøvet yoga og siger det ikke er noget for dem, de lyver. Der findes 1000-vis af yoga former. At meditere er yoga, at lave diverse planke-challenges er yoga, du kan dyrke yoga i et rum med geder, hvis du virkelig elsker dyr (goat yoga), du kan dyrke yoga hængende fra loftet, hvis du kan lide akrobatik (aerial yoga) du kan dyrke yoga med partnere, hvis du er vild med ´kontaktsport´ (acroyoga) Hvis du elsker styrke, vægte og at få pulsen op kan du gøre det (sculpt, eller jo:ga fit) og fordi yoga er lavet til at balancere Yin & Yang, er det godt for alle, godt for alt. Det handler bare om at have et åbent sind og ikke være bange for “det spirituelle” eller at man ikke er dygtig nok - det handler om at møde dig selv på måtten der, hvor du er i dag, kun dig. Det er en gave til dig selv og alle bør gøre det!!


Jeg kan varmt anbefale, at I prøver Cilles timer, både Power Flow 1, Power Flow 2 og Restore alt efter, hvad du er til på dagen. Cille er super god til at guide, så hvis du er ny på hendes timer eller til yoga i det hele taget, er jeg sikker på sikker, at du vil få en god oplevelse. 😊


♥️, K

Comentarios


bottom of page