top of page

MIT BEDSTE RÅD TIL GRAVIDITETSKVALME

Kæreste jer 💛


Jeg håber, I har haft en skøn weekend og fået slappet godt af. Jeg har selv ligget syg siden torsdag med forkølelse, hovedpine og INGEN stemme og er stadig ikke helt på toppen i dag, øv... Normalt er jeg ikke så pyldret, når jeg er syg (haha), men når man så samtidig er gravid, kan jeg godt mærke, at jeg tænker lidt ekstra over, hvordan min krop har det - og ok, måske er lidt ekstra oppe at køre over tingene... men det er nok meget normalt after all, tænker jeg?


Derudover havde jeg planlagt at skulle på et rigtig spændende yoga-træner-kursus her i weekenden, men jeg var desværre nødt til at melde afbud pga. helbreddet, øv. Jeg må nok bare erkende, at jeg ikke kan de samme ting, nu mens jeg er gravid - min krop tillader det simpelthen ikke, og det skal jeg altså blive bedre til at lytte til. Det vigtigste er, at baby har det godt. ☺️Præcis i dag er jeg gået ind i uge 17 (16+0), som min fine graviditets-app fortæller mig. Jeg er ret glad for den, der hedder "Preglife", som trods navnet stadig er på dansk. Jeg bruger også en, der hedder "Pregnancy+" på engelsk, som også er ret fin. De kan nogle lidt forskellige ting men kan bestemt begge anbefales.


Som jeg allerede har talt lidt om før både her og på min instagram, har jeg døjet en del (læs: helt vildt meget!) med kvalme, sådan ca. siden uge 7, da vi fandt ud af af, at jeg er gravid og godt og vel indtil uge 15-16 - men nu ser det endelig ud til, at det er ved at gå den anden vej. Det er SÅ dejligt, for hold nu op, det er strengt at have kvalme HELE tiden og bare ikke rigtigt have lyst til noget at spise, let alone lugte til eller bare kigge på mad.


Jeg har prøvet alt muligt forskelligt ifht. kvalmen; spise små hyppige måltider, undgå at blive super sulter eller mæt, holde pauser midt i måltidet, ingefærte osv osv. Alle de gængse ting, som da også har været rigtig fine at gøre, men som altså ikke helt har gjort det for mig.


MEN, så prøvede jeg selv en behandling med noget, som vi faktisk er blevet undervist i på Heilpraktikerskolen, nemlig øreakupunktur, som altså virkede helt fantastisk på min kvalme, og derfor er jeg selvfølgelig nødt til at give tippet videre til jer!ØREAKUPUNKTUR - MIT BEDSTE RÅD TIL GRAVIDITETSKVALME


Øreakupunktur!!?? tænker du måske, men jeg mener ærlig talt, at det er en af de vildeste og mest effektive behandlinger, jeg nogensinde har prøvet.


De fleste af jer, har helt sikkert hørt om akupunktur før og måske endda også selv prøvet det. Personligt er jeg kæmpe fan af den type behandlinger; altså akupunktur, zoneterapi, kranio-sakral terapi osv - men det var først, da jeg startede på Heilpraktikerskolen, at jeg stiftede bekendtskab med øreakupunkturen, og det er jeg SÅ glad for, for hold nu op den behandlingsform kan virkelig noget!


Sådan helt kort fortalt bygger øreakupunkturen på mange af de samme principper som klassisk akupunktur, nemlig Traditionel Kinesisk Medicin (TKM). En af forudsætningerne for TKM er, at alle livsformer gennemstrømmes af Qi, aka livskraft eller energi, og at Qi'en flyder gennem kroppen via energibaner, de såkaldte meridianbaner. Disse meridianbaner forbinder kroppens organer på forskellig vis, og det fantastiske ved akupunkturen - almindelig akupunktur såvel som øreakupunktur - er, at man på disse energibaner kan gå ind og stimulere forskellige punkter, der svarer til kroppens organer og så på den måde regulere det pågældende organs energiniveau.


Som nævnt, kan disse punkter altså også tilgås via øret, og man kan på den måde via øret stimulere forskellige punkter/organer i resten af kroppen, nøjagtig ligesom med almindelig akupunktur. Hvis man ikke har hørt om det før, lyder det måske en liiille smule specielt, men den er altså god nok; selve øret har nemlig ret avancerede forbindelser til hele hjernen, som jo styrer det meste af, hvad der sker i resten af kroppen. På den måde kan akupunktur i øret altså påvirke resten af vores krop.MIN FØRSTE ØREAKUPUNKTUR-BEHANDLING


Jeg fik min første rigtige øreakupunktur behandling hos Anne Marie Vester, som nok er en af de førende på området her i DK. Anne Marie ved SÅ meget om kroppen, og man føler sig virkelig tryg og i gode hænder, når man kommer ind til en behandling hos hende.


Klinikken hedder World Medicine (tidligere Ny Energi) og ligger faktisk både i København (på Slagelsegade) og i Holsebro. Jeg var på klinikken i Slagelsegade, som ligger i nogle rigtig hyggelige lokaler, og som desuden har flere forskellige behandlere tilknyttet, som alle arbejder indenfor forskellige holistiske områder. Hvis du er interesseret kan du læse mere lige HER.


Før selve behandlingen hvor man får sat nåle i øret, havde vi lige en snak om, hvad det var jeg kom for; jeg fortalte jeg havde døjet meget med kvalme, og at det selvfølgelig skyldtes min graviditet. Derudover har jeg også døjet med smerter i ryggen on and off, så det skulle vi selvfølgelig også kigge på. Men kvalmen var det mest 'akutte' lige nu, så det var primært den vi fokuserede på.


I forhold til kvalmen fik jeg sat nåle i nogle forskellige steder i øret tilsvarende de organer, der typisk er udfordret, når man har kvalme. Da jeg lå på briksen var det svært at sige, om det havde hjulpet lige med det samme, men allerede da jeg rejste mig efter en halv times tid - hvor man bare får lov til at ligge og slappe af, I love that part - kunne jeg allerede mærke en forskel, og den blev kun bedre i løbet af de efterfølgende timer.


Øreakupunktur er dog meget mere end blot at få nåle i øret, så ifht. mine rygsmerter gik Anne Marie ind og lavede em såkaldt traume-behandling. Med en trauma-behandling á la øreakupunktur går man ligesom ind og kigger på gamle traumer og mønstre, fordi idéen er, at det ofte er disse, der er skyld i, at man har smerter og andre ubehageligheder i kroppen. Her bruges også blandt andet også forskellige typer lys (altså forskellige frekvenser), fordi de alle menes at påvirke hjernen forskelligt. Derfor kan man også 'risikere', at få sådan nogle seje briller på, når man ligger på briksen til en behandling. MEGA spændende, hvis du spørger mig, og også super effektivt. Men lige den del gemmer jeg til en senere post, for nu er det trods alt kvalmen, der er i fokus i dag, haha!HVAD FIK JEG UD AF DET?


Helt kort fortalt; at jeg ikke havde kvalme i fire hele dage. HELE fire dage!! - og jeg havde ellers haft det en måned uafbrudt indtil, jeg kom til behandlingen. Det var så vildt, og jeg troede næsten ikke min egen krop, men den er altså god nok. Jeg kan huske, at jeg skulle på kursus/kurinternat med Heilpraktikerskolen i weekenden (min behandling var torsdag), og de holdt faktisk hele weekenden, som jo ikke kunne være bedre timing-mæssigt.


Safran-te til efter behandlingen

SKAL JEG PRØVE DET IGEN?


Uden tvivl! Øreakupunktur er seriøst den mest effektive smerter-behandling, jeg nogensinde har prøvet. Det er helt vildt og måske også lidt ubegribeligt, at man kan gøre så meget via et lille øre. Men så igen, som jeg skrev før - og tit prædiker haha - hænger ALT i kroppen sammen, så måske er det i virkeligheden ikke så underligt, at vi hele tiden opdager nye - og endda naturlige - måder hvorpå vi kan hjælpe og optimere kroppens tilstand. Det er blot min personlige mening. Og selvom du måske ikke normalt er til den slags behandlinger men du samtidig døjer med smerter af den ene eller anden art, kan jeg virkelig fra hjertet anbefale, at du tjekker øreakupunktur som behandlingsform ud. Det kan bruges til stort set alt, så der er virkelig mange muligheder her!


Og så selvfølgelig lige en lille disclaimer: jeg er ingen ekspert på området, så dette er blot min egen personlige viden, erfaring og interesse. Efter at have prøvet øreakupunktur på egen krop (øre 😉), kan jeg i hvert fald sige, at det virker - for mig i hvert fald, men vi er alle forskellige, og det skal man altid huske, når man søger behandlingsformer. Så vær kritisk og husk at lytte til den egen krop.


Jeg håber I nød indlægget og måske er blevet inspireret til at prøve det selv. Hvis I har nogle spørgsmål er I altid velkomne til at skrive til mig - også gode tips og tricks tager jeg meget gerne i mod.


Håber du får en dejlig aften, smukke.


Kærligst, Karen

Comments


bottom of page