top of page

MERKUR I RETROGRAD - HVAD SKAL DET BETYDE?

Merkur i Retrograd i Vandbærerens tegn (31/1-20/2 '20)

Merkur er netop (d. 31/1) gået retrograd for første gang i 2021, denne gang i Vandbærerens tegn. Og selvom Merkur i retrograd (Rx) efterhånden er blevet lidt af et buzzword, er der ikke desto mindre altså noget om snakken, når planeten, der hersker over al information, herunder kommunikation, dataindsamling (elektronik), transport og konkret tænkning i det hele taget, går retrograd.


Merkur er den planet, der oftest går retrograd (3 gange om året i ca 3 uger ad gangen). Samtidig er Merkur en af de planeter, der er tættest på os her på Jorden, hvorfor netop denne planet påvirker os relativt mere sammenlignet med andre. Det forklarer hvorfor vi relativt ofte støder på Merkur-i-retrograd-sætningen.


Når Merkur - eller hvilken som helst planet - går retrograd, betyder det rent fysisk, at planeten bevæger sig langsommere (i dens bane rundt om Solen) end normalt. Set fra Jorden ser det ud som, at planeten bevæger sig baglæns, men dette er altså ikke tilfældet. Astrologisk set betyder retrograd, at den pågældende planet tager sig et hvil. Sagt med andre ord kan vi i retrograde perioder forvente, at det på de områder og bevidstheder planeten hersker over vil gå langsommere og mere sløvt til, idet energien og fokus i den retrograde periode er bagudrettet (retro) - og ikke fremadrettet. I Merkurs tilfælde vil den retrograde periode (blandt andet) have indflydelse på følgende områder:☽ KOMMUNIKATION: Merkur hersker over alle former for kommunikation, og når denne tager sig et hvil, er det derfor ikke unormalt at opleve miskommunikation, forsinkelser eller uforudsete hændelser i det hele taget. Desuden kontrollerer Merkur kontrakter, og det vil derfor være en god idé at dobbelt eller trippel-tjekke en ekstra gang, inden vi underskriver noget af den ene eller anden art i denne periode. Det samme gælder nyopstartede projekter. Dette skal ikke forstås som, at nu MÅ man ikke underskrive kontrakter eller starte noget nyt, når Merkur er retrograd, men det er værd at have in mente, at energien er ekstra langsom og indadvendt i denne periode, hvorfor forsinkelser, forvirring og miskommunikation altså ikke er ualmindeligt at opleve.


☽ ELEKTRONIK: eller rettere dataindsamling og -opbevaring (selve teknologi/elektronikken hører nemlig mere Uranus, Vandbærerens hersker) ses også ofte at blive udfordret, når Merkur er i retrograd. Særligt computere, telefoner mv. har det med at drille, crashe eller gå i stykker.


☽ TRANSPORT: Merkur hersker over al trafik og bevægelse, og i dens retrogarde periode kan det derfor betale sig at være ekstra fleksibel og velforberedt, når du skal ud at rejse; om det så er med metroen på vej til jobsamtale eller med fly til din næste ferie (ikke så relevant i disse co-rona tider men i forstår pointen. Gå gerne efter den simple løsning her.


☽ GAMLE MØNSTRE: Når Merkur, som ellers er en meget udadvendt og sprudlende planet, tager sig et hvil, vendes blikket indad, hvilket også forklarer hvorfor vi i retrograde perioder vil kunne opleve, at gamle mønstre, relationer, projekter eller hvad det måtte være kommer op til overfladen. Om dette så er for at blive afsluttet en gang for alle eller for at blive genoptaget og arbejdes videre med/på er helt op til den enkelte situation.


Og så vil jeg lige sige til sidst, at Merkur - eller hvilken som helst planets - retrograd IKKE er noget, vi skal være bange for, tværtimod. Med Merkur retrograd har vi netop muligheden for udvide vores horisont, tage nogle andre briller på for ultimativt at få øjnene op for, at ting ikke altid er som vi forestiller os - men at det bestemt kan være godt nok og endda til tider tiltrængt og nødvendigt.

Glædelig Merkur Retrograd, kære venner. Må den blive fyldt med al den forvirringen, teknologi der driller mv., som skal til for at vi kan rykke os endnu mere på vores rejse her på Jorden.


Kærligst K,

Comments


bottom of page