top of page

ALLERGI? SOMMERFORKØLELSE? LÆS OM TO EFFEKTIVE ALTERNATIVER TIL NÆSESPRAY, DER IKKE GØR DIG AFHÆNGIG

Hej alle søde læsere 💛


Jeg håber, I nyder sommeren og det dejlige vejr so far. Vi er taget i sommerhus i Jylland og nyder nogle dejligt afslappende dage med solskin, lange gåture ved stranden, eftermiddagslure (vi er så meget mormor og morfar på nogle punkter haha 😄) og en masse god mad. Såå skønt at få koblet af, selvom det at slappe fuldstændigt af ikke altid er det nemmeste, når man kommer fra en travl hverdag og er vant til, at der sker noget hele tiden. Kender du det?


Nå, men jeg ville egentlig bare lige tjekke ind og fortælle jer om noget, jeg faktisk allerede har skrevet lidt om før - nemlig to næsesprays til BÅDE allergi og forkølelse (henholdsvis allergisk snue og viral snue, som det så fint hedder). Ikke det mest eksotiske i verden, I know, men stadig et ret relevant emne.

Jeg er nemlig blevet spurgt af flere, om der findes nogle mere naturlige næsesprays på markedet, der ikke er afhængighedsdannende, hvilket jo desværre er tilfældet med mange af de næsesprays, man kan købe på apoteket, i supermarkedet, kiosker etc. - f.eks. Zymelin, Otrivin mm.


Der findes sikkert endnu flere, men fælles for dem alle er, at de indeholder samme virksomme stof (xylometazolin), og de har derfor alle samme bivirkninger, der gør, at man risikerer at blive afhængig af sin næsespray.


Måden de konventionelle næsesprays virker på er nemlig ved at trække næseslimhinderne sammen, så man igen kan trække vejret igennem næsen - og det er jo super dejligt for den tid, det varer... MEN bruger man de her konventionelle næsesprays i meget længere end anbefalet tid (7-10 dage), kan de altså have lige modsat effekt og faktisk gå ind og irritere og hæve slimhinderne, så man pludselige ikke KAN trække vejret gennem næsen uden dem. Mega skidt, for det skal vi jo helst kunne helt naturligt og uden at tænke over det.

HELDIGVIS findes der alternativer, blandt andet Euphorbium og Luffeel, som du ser på billedet nedenfor - to homøopatiske midler, der altså er helt naturlige og IKKE afhængighedsdannende. 🙏


Jeg er kæmpe fan af homøopati og bruger det selv dagligt. Hvis du er i tvivl om, hvad homøopati er for noget, kommer her lige en lille forklaring:

Kort sagt arbejder homøopatien ud fra princippet om, at det er HELE mennesket, der skal behandles og ikke kun enkelte symptomer - hvilket jo giver ret god mening, da det hele på en eller anden måde hænger sammen.


Generelt kan man sige, at homøopati har en stimulerende effekt på kroppen og hjælper den til at:


1) Producere det den mangler (væsker, hormoner, etc.)


2) Optage mere af det den skal bruge (næringsstoffer som vitaminer, mineraler, ilt etc.)


3) Udskille de stoffer som den ikke kan bruge (f.eks. toksiner)


Jeg har selv brugt homøopati i mange år, og for mig har det altid virket rigtig godt. Det er selvfølgelig forskelligt fra person til person, hvad der virker, men i og med at der INGEN bivirkninger er ved homøopati, kan der jo ikke ske noget ved at prøve det. 😉

Hvis du er nysgerrig, kan du læse meget mere om homøopatien lige HER. 😉


EUPHORBIUM NÆSESPRAY


Euphorbium-næsesprayen er et FANTASTISK alternativ til konventionelle næsesprays og kan bruges ved både tilstoppet næse, bi- og pande- hulebetændelser, hovedpine og flere andre lidelser i og omkring næse og tindinger.


Euphorbium er som sagt homøopatisk, og ingredienserne er derfor også helt anderledes end dem, der er brugt i konventionelle næsesprays. Euphorbium består af en blanding af planter og mineraler samt forskellige mineralske salte. Og bare fordi den er mere naturlig end de konventionelle midler, er den bestemt ikke mindre effektiv. Den hjælper effektivt med at fjerne hævelsen af slimhinderne, og så fugter den i stedet for at udtørre næseslimhinderne, som desværre sker mega hurtigt, når man bruger konventionelle næssprays...


Jeg har nemlig brugt Euphorbium mange gange, hvor den har hjulpet mig hurtigere igennem en forkølelse eller bihulebetændelse. Faktisk har jeg altid én stående i skabet - sammen med Traumeel-cremen, som for øvrigt er verdens bedste creme, hvis du spørger mig. Læs om den lige her. 😉


Ekstra-tip!: som om det ikke var nok, kan Euphorbium være med til at hæmme forkølelsessår, hvis man sprayer den direkte på såret.

Euphorbium er super nem at bruge. Det anbefales, at man bruger 1 til 2 sprays i hvert næsebor 3-5 gange dagligt, men hvis det er en 'akut-situation', og du er meget tilstoppet, kan den godt bruges oftere. Jeg har selv prøvet at tage den én gang hver anden time og altså derved 6-7 gange på en dag.

Du kan læse mere om Euphorbium lige HER og HER

LUFFEEL NÆSESPRAY


Luffeel-næsesprayen virker ud fra samme princip som Euphorbium men er mere beregnet til allergier, så som høfeber, der jo kan skyldes flere forskellige ting så som pollen, græs etc.

Jeg har heldigvis ikke selv allergi, men jeg kender mange, der har været rigtig glade for at bruge den, fordi den er super-effektiv og IKKE afhængigshedsdannende.

Jeg har på det seneste givet den til Martin, der også har høfeber, som især er slem, når der er græs i luften. Du kan se de forskellige pollental lige her.


Normalt tager man også her 1-2 sprays i hvert næsebor 3-5 gange dagligt. Igen, hvis det er mere akut, kan du godt tage den op til 6-7 gange dagligt - det gør Martin for eksempel lige nu, da det er det, der skal til, før han kan mærke en effekt.


Begge næsesprays er lavet så de lukker helt tæt, hvilket betyder at de ikke skal smides væk efter et par måneder, men har en holdbarhed på 3 år. Sustainability ftw. 😍

Nå, det var lige dagens info. 😊 Jeg håber, du kunne bruge noget af det og fik lidt inspiration til, hvad du kan skifte din gamle næsespray ud med - om det så er forkølelse eller allergi - er de her hvert fald to alternativer, jeg varmt kan anbefale.


Rigtig god dag, smukke. ✨


Kærligst, K

Comments


bottom of page