top of page

Fokus Fredag: Mine bedste råd til bedre søvn og mindre uro både fysisk og mentalt ✨🏹🤍

Naturlig hjælp til søvn er et af de spørgsmål, jeg har fået allermest. Både når det drejer sig om at have svært ved at falde i søvn grundet tankemylder; opvågninger midt om natten, hvorefter det er svært at falde i søvn; uro i benene mv. I dagens Fokus Fredag får du derfor mine naturlige tip til bedre søvn.


♡ MAGNESIUM: et af de vigtigste mineraler i kroppen med stor betydning for blandt andet muskler og deres afslapning og ikke mindst nervesystemet.

♡ TRYPTOFAN: aminosyren, der er forstadie til dannelsen af serotonin (kroppens lykkehormon) og melatonin (kroppens søvnhormon). Fås i Helsekost i modsætning til Melatonin som i DK skal købes på recept på apoteket.

♡ B-VITAMIN kompleks med alle 8: hjælper med at omdanne tryptofan til serotonin og derved til melatonin.

♡ HOMØOPATI I DRÅBEFORM: Chamomilla Comp. (til generel uro og nervøsitet hos både børn og voksne); Coffearon & Belladonna (svært ved at falde i søvn, tankemylder), Dormi (overfladisk søvn og opvågninger om natten).

♡ HOMØOPATI I TABLETTER: Neurexan (søvnforstyrrelser) og Nervoheel (nervøsitet og angst).

♡ BEROLIGENDE TE: baldrian, passionblomst, kamille & perikon.

♡ ÆTERISKE OLIER: hæld ex. lavendel og citronmelisse eller anden beroligende olie i en duftlampe eller diffuser og sæt i dit soveværelse.


Dårlig søvn starter ofte først på dagen. Foruden midlerne ovenfor som alle varmt kan anbefales er der også helt små ting men som har kæmpe betydning for vores krop og evne til at falde i dyb søvn, som vi selv kan gøre.


♡ SØVNRITUAL: en kop te, særlig hudplejerutine, meditation, yoga eller andet inden sengetid - så længe det er noget, der minder kroppen om, at dagen er slut og det er tid til at gå i seng.

♡ MEDITATION: eller anden dyb afslapning i løbet af dagen, hvor du minder dig selv om, at du har en den tid i verden, du skal bruge. Vi ligger ofte vågne over ikke at have nået nok eller være bagud, og oftes er løsningen faktisk at STOPPE op, når vi har travlt.

♡ BLUE LIGHT GLASSES: de får øjnene og derved hjernen til at slappe mere af, når vi sidder foran skærme, der alle udsender blåt lys, som påvirker vores dannelsen af melatonin, kroppens søvnhormon. Brug gerne hele dagen men særligt om aftenen.

♡ FÅ TIDLIGT DAGSLYS: dette vil kickstarte dit indre ur aka “circadian rhythm” og hjælpe kroppens serotoninproduktion, som videre omdannes til melatonin, kroppens søvnhormon.

♡ UNDGÅ KAFFE EFTER FROKOST: kaffe har en halveringstid på 5 timer, hvilket betyder, at koffeinen stadig er i blodet hele 5 timer efter, du har drukket din sidste kop.

♡ UNDGÅ AT SPISE (MEGET) INDEN SENGETID: på den måde kan kroppen OG hjernen regenerere bedst muligt.

♡ STÅ OP OG GÅ I SENG PÅ SAMME TID: styrker kroppens indre ur og hjælper os til naturligt at blive trætte om aftenen på det tidspunkt, vi bør gå i seng.

♡ BLID YOGA: eller andre rolige bevægelsesformer.


Sov godt, smukke. ✨🌛🌝🌜✨


Kærligst, K

Comments


bottom of page