top of page

Fokus Fredag: Naturlig hjælp til graviditet del 2 🤰🏼✨💜

I sidste Fokus Fredag 'Naturlig hjælp til graviditet del 1' delte jeg mine anbefalinger til kosttilskud under graviditeten. I dag deler jeg mine bedste tips tips og tricks til diverse graviditetssymptomer.⁣


GRAVIDITETSSYMPTOMER


♡ Graviditetskvalme: ’Nux Vomica D6’, et homøoaptisk middel, der tager toppen af den værste kvalme. Dét, sammen med øre-akupunktur, var det eneste, der hjalp på min kvalme, da jeg var gravid med Atlas.


Abortfare: noget man som alle gravide nok frygter i større eller mindre grad. ‘Fructus Femina’ aka ‘Babyklister’ er et middel, jeg anbefaler alle gravide de første 3 måneder af graviditeten. Kan også bruges akut - her er dosis 100 dråber i et glas vand som drikkes i løbet af et døgn. Normaldosis er 3 x 10 dråber de første tre måneder.

♡ Jernmangel: viser sig typisk som ekstrem træthed, svimmelhed, forpustet, mangel på overskud og i visse tilfælde hjertebanken og nervøsitet. Det er derfor ENORMT vigtigt at være tanket op på jern som gravid. Jeg anbefaler altid (og tog/tager selv) Kräuterblut to gange om dagen samt Jern Vital H (homøopati) 3 x 10 dråber hver dag i HELE min graviditet. Jeg var selv meget lav på jern.


♡ Nervøsitet: Chamomilla Comp. (se evt. min tidligere seperate indlæg herom) samt Jern Vital H.

♡ Blærebetændelse: ‘Cantharon’, et homøopatisk middel, der virker fantastisk! Tages både akut og forebyggende, så hvis blærebetændelse er noget, du har tendens til, kan jeg varmt anbefale dette middel. Akut-dosis er 50 dråber i et glas vand, som drikkes over 1 time, herefter 10 dråber 3-6 gange dagligt 1-4 uger eller efter behov.

♡ Søvnbesvær: Se Fokus Fredag ‘’Naturlige råd til bedre søvn’.


♡ Bækkenløsning & smerter: ‘Bambus Comp.’ er et must-have homøoaptisk middel til dig, der oplever både bækkenløsning og smerter. Begynd med vejledende dosering så snart du mærker symptomer (3 x 10 dråber dagligt). Stop indtagelse min. 1 måned før forventet fødsel.


♡ Væske i kroppen aka ødemer: kan ikke undgås helt i en graviditet men overdrevet meget væske kan afhjælpes med det homøopatiske middel ‘Taraxaxum cum stanno’, der tages efter behov, samt tørbørstning flere gange om ugen. Ps. Tørbørstning, som er en meget mild form for udrensning, og den ENESTE som er ok for gravide at anvende. Se min IGTV herom 'TØRBØRSTNING - hvorfor er det godt, or hvordan gør man'.

♡ Hæmorider: ‘Aesculus Comp.’, ‘Hamamelis Comp.’ samt ‘Mucokehl’ dråber. Har personlig god erfaring med begge. ;-) Og selvfølgelige masser af Traumeel-salve.

♡ Forstoppelse: vær opmærksom på stoppende jerntilskud (anbefaler derfor altid Kraüterblut da denne ikke giver forstoppelse). Hvis svær at få bugt med prøv midlet ‘Heparon’ (15-20 dråber om morgenen efter mad). Hvis årsagen er spændinger ‘Oxalis Comp.’.


♡ Svamp: Godt med mælkesyrebakterier både indvortes og som vaginalkapsler. ‘Multidophilus 24’ og ‘Udo’s Choice Super 8’. Derudover masser af jomfrukokosolie, både indvortes og i vagina. I 3. trimester kan midlerne ‘Exmykehl’-stikpiller og ‘Albicansan’-salve eventuelt anvendes. Tal dog altid med en behandler herom, da begge midler er meget effektive og ikke må anvendes de første to trimestre.


♡ Hovedpine: svært at behandle, da hovedpinen kan skyldes et hav af årsager. Generelt anbefaler jeg ‘Magnesium Phos D6’, ’Kalium Phos D6’ samt ‘Neuralgie-tabletter’ fra Heel akut.


Har jeg glemt noget, så skriv endelig. Håber du nyder din graviditet skønne, kommende mor. Det er en hel vild tid med MANGE følelser. ✨☁️🏹🤎


Kærligst, K

Comentários


bottom of page