top of page

Fokus Fredag: Naturlig hjælp til vintertristhed ☁️🌞☁️

Kæreste jer,


I dagens Fokus Fredag får I mine bedste naturlige tip til efterårs- og vintertristhed, som selvfølgelig kan bruges hele året rundt.


Den er mørke tid er dog særligt det tidspunkt på året, hvor mange bliver ramt af nedtrykthed og tristhed - ganske enkelt fordi det er mørkere udenfor. Det påvirker vores humør, for når solen ikke er der til at lyse lige så meget op, som den plejer, kan de mørke måneder være svære og tunge at komme igennem. Samtidig vil jeg også sige, at hvis vi virkelig formå at omfavne mørke og de kortere dage og tage dem som en invitation til at gå lidt mere i hule-mode, så kan denne her sæson altså også noget ganske særligt. Hermed får du mine bedste råd til naturlig støtte, når humøret dykker og det hele føles en smule tungt. Der er altid lys.Vitaminer & Mineraler


♡ B-vitamin: hjælper kroppens energiomsætning, mentale velbefindende samt med at omdanne tryptofan til serotonin (lykkehormon) og videre til melatonin (søvnhormon), så vi får en bedre søvn. Tag altid alle otte B-vitaminer samtidig. Min favorit er Biosyms Omni-B Active. Tager en om morgenen eller middag med med.

♡ C-vitamin: Enormt vigtigt når vi stressede. Gerne ekstra. Jeg tager selv minimum 1,5 gram dagligt. Her skifter jeg mellem brands. Lige nu tager jeg Solarays.

♡ D-vitamin: Gerne 80 (>) mcg i de mørke måneder. DFI eller Pharma Nord er mine favoritter.

♡ Magnesium: et af de vigtigste mineraler til nervesystemet. Afspænder alle kroppens muskler og får dem til at slappe af. Plantforce i pulver eller den fra Biosym. Tager altid ekstra Magnesium.

♡ Zink: sansemineralet no. 1. Er for nervesystemet hvad jern er for blodet. Biosyms på 20 mg foruden det, der er i Multivitamin.


Urter


♡ Perikon: også kendt som ‘den grønne lykkepille’. Undersøgelser viser, at perikon virker lige så godt - hvis ikke bedre end - antidepressiva. OBS! Tag ikke perikon hvis du er på antidepressiva eller tager p-piller. Tal med din læge hvis du tager anden medicin. Her er dosis en eller to stk. alt efter, hvordan man har det.

♡ Rosenrod: kendt for at modvirke stress og øge både kroppens mentale og fysiske udholdenhed. Virker fremmende på humøret. En eller to om morgenen.

♡ Ashwagandha: særlig god hvis stress er årsagen.

♡ Passionsblomst: til nervøsitet, nedtrykthed og søvnløshed.


Homøopati


♡ Jern Vital H.: til jernmangel som også kan være en årsag til nedtrykthed og hjertebanken. Som udgangspunkt 10 dråber 3 gange dagligt.

♡ Magnesium Phos. D6: også kendt som ‘lysmetallet’. I Tyskland er det det mest brugte middel mod stress. Virker på irritation og nedtrykthed. Som udgangspunkt 10 dråber 3 gange dagligt.

♡ Zincum Met. D10 eller D30: ‘det homøopatiske opium’; depression, nervøs søvnløshed, udmattelse er blot nogle af de ting midlet anvendes mod. Dosis afhænger af behov og er meget individuelt.

♡ Aurum Met.: Zink og Baldrian i homøoaptisk form. Virker yderligere beroligende. Kan dog for nogle virke sløvende. Dosis afhænger af behov og er meget individuelt.

♡ Chamomilla Comp.: krampeløsende og beroligende for nervesystemet. Særlig fantastisk til børn men mere om det senere.


Kost


♡ Antiinflammatorisk kost. Masser af gode fedtsyrer (olier) som fiske-, hørfrø-, kæmpenatlys-, oliven-, avocado-, og jomfrukokosolie. Undgå raffineret sukker, mælkeprodukter, alkohol, kaffe og andre stimulanser.

♡ Te: perikon-, passionsblomst-, citronmelisse,- og kamillete.

Selvkærlige handlinger


♡ Vejrtrækningsøvelser. Tjek ind med dit åndedræt HVER dag - gerne flere gange om dagen. Åndedrættet er den letteste måde at komme til stede i kroppen på.

♡ Stå og og gå i seng på samme tid. Udsæt dig selv for tidligt dagslys for at starte din krops naturlige døgnrytme (Circadian Rythm).

♡ Kom ud i naturen. Forbind dig til den og mærk dens magiske healende kræfter.


Bevægelse


♡ Al den bevægelse du har lyst til. Fremmer produktionen af lykkehormonet, Serotonin, der omdannes til Melatonin, som har betydning for søvnen.

♡ Vejrtrækningsøvelser. Tjek ind med dit åndedræt HVER dag - gerne flere gange om dagen. Åndedrættet er den letteste måde at komme til stede i kroppen på.

Behandlinger


♡ Øreakupunktur, Body-SDS, kropsterapi, zoneterapi.


Håber I kan bruge nogle af mine råd. Tag hvad du kan bruge, og resten lader du bare ligge. Vid, at ligegyldigt hvad er der altid lys, hvis skal bare lige kærlig minde os selv om, hvilken vej vi skal se.


Kærligst, K

Comments


bottom of page