top of page

Fokus Fredag: Naturlige tip til forkølelse og hoste hos baby 🧡

Vi har døjet en del med både forkølelse og hoste hos Atlas herhjemme men har nu endelig fundet en kombi af midler, der har virket rigtig godt. Atlas er stort set sluppet af med sin forkølelse og har ikke hostet om natten (som primært er der hosten kommer, da han ligger ned) i 5 dage nu! Det er helt vildt. Her får I vores naturlige go-to tip til forkølelse og hoste hos de mindste:SNURON: homøopatisk middel mod forkølelse, der styrker og opbygger slimhinderne i næsen. Styrker desuden immunforsvaret. Dosis børn: 2-7 dråber x 3 dagligt - akut: 25-50 dråber i et glad vand, der drikkes slurkvist over dagen. Atlas er lige blevet 1 år, og herhjemme har vi giver ham 8-10 dråber 3 x dagligt.

BRORON BØRN: homøopatisk middel mod hoste, bronkitis og slimraslen (alle akut). Hoste er en af de ting som er sværest at give homøopat mod - eller rettere, at finde det rette middel til. Det skyldes, at der findes MANGE former for hoste; tør, med meget, lidt eller sejt slim etc., så at ramme de rette middel er en kunst. Broron har virket fantastisk for os. Atlas stoppede med at hoste samme dag, han fik midlet (sammen med Brocosin hostesaft). Dosis børn: samme som ovenfor. Vi har givet Atlas samme dosis som for Snuron.

BROCOSIN: homøopatisk hostesaft, som jeg anbefaler til ALLE - både børn/baby og voksne. Dosis børn: 1 tsk 2-4 gange dagligt. Vi har givet ca. 2 herhjemme, primært sidst på dagen, da Atlas’ hoste er om natten. Har også en pipette med midlet med ind i seng, hvis han skulle få et hosteanfald om natten. Det har afværget hosten to gange nu.


VINCEEEL: homøopatisk hals-spray, der gives ved ondt i halsen, halsbetændelse, hæshed og blister i munden. Dosis til børn over 1 år: 2-4 spray dagligt.


FERRUM PHOS. D12: hvis forkølelsen er forbundet med feber eller hvis man blot ønsker at styrke immunforsvaret er dette MIDLET. Jeg giver dette middel til Atlas ved både forkølelse med og uden feber samt feber. Dosis børn: 2-7 dråber 3 x dagligt.

KALIUM CHLOR. D12: cellesalt i homøopatisk form til forkølelse, bronkitis og tørre slimhinder over hele kroppen. Dosis børn: Samme som for Snuron. Har givet midlet til Atlas som støtteterapi, 8-10 dråber 3 x dagligt i denne periode.

PROBIOTIKA: aka mælkesyrerbaktier, som er kendt for at styrke vores tarmflora. Hvad mange ikke ved er dog, at størstedelen (ca. 80%) af vores immunforsvar sidder i tarmene, hvorfor jeg altid anbefaler mælkesyrebakterier ved infektion. Hvilke: Udo’s Choice Infant er min favorit.

KAMILLETE: virker lindrende på symptomer fra næse, øjne og hals. Herhjemme laver vi en stor kande kamillete og har en kop stående til Atlas, så han får det lunkent i løbet af hele dagen.

Bonus-tip ⇢ ENGYSTOL: bedste influenza-middel til voksne. Kommer i sugetablet-form, så børn skal have en alder, hvor de er i stand til at smelte den på tungen. Jeg tager altid Engystol ved optakt til influenza, men Atlas har af gode grunde ikke fået det endnu.


Kærligst, Karen 👩🏼‍⚕️✨🤍Comments


bottom of page