top of page

Fokus Fredag: Sådan styrker du dit barns immunforsvar 🧡

Tiden fra spædbarn til skolebarn (0-7 år) er i reglen den periode, hvor et barn gennemlever flest forkølelses- og infektionssygdomme. Det tør jeg allerede nu skrive under på, efter Atlas er startet i dagpleje. Jeg synes nærmest hele tiden, at der er et eller andet, og derfor forsøger jeg at styrke hans immunforsvar så meget som muligt.✨ SPÆDBØRN - 0-1 år ✨


♡ FERRUM PHOS. D12: et af de bedste immunstyrkende midler til de små. Særligt hvis tendens til hyppige forkølelser og infektioner samt ved lav feber (< 38,5).

♡ APIS/BELLADONNA: også et fantastisk middel til at bekæmpe infektioner. Gerne sammen med Ferrum Phos. D12 samt ved feber over 38,5.

♡ ARGENTIT COMP.: det ultimative infektions-, inflammations- og generelt immunstyrkende middel til både børn og voksne.

♡ INFEKSIN: endnu et fantastisk immuntyrkende middel til både små og store.

♡ PROBIOTIKA: aka mælkesyrerbaktier. Størstedelen (ca. 80-90%) af kroppens immunforsvar sidder i tarmene, og netop derfor er det så vigtigt at styrke tarmfloraen. Særligt børn, der er født ved kejsersnit samt flaskebørn. Udo’s Choice Infant er min favorit.

♡ D-VITAMIN: vigtigt for immunforsvaret bl.a. Helt fra fødslen skal de små have D.

♡ EKSTRA: afkølet kamillete, søvn og nærende kost (når barnet begynder at spise fast føde selvfølgelig).


✨ BØRN OVER 1 år (plus minus) ✨


Alle de ovenstående midler gør sig selvfølgelig også gældende for børn over 1 år. Dog bliver det lidt at gøre andre tiltag, når barnet bliver omkring det første år og/eller er begyndt at spise fast føde.


♡ OMEGA-3: en god fedtsyre-balance er vigtigt for at kroppen kan optage næring i det hele taget. Også enormt vigtig for hjernen og dens udvikling.

♡ BØRNE-MULTIVITAMIN: et godt miks af vitaminer og mineraler. Jeg er personligt glad for @biosym Omnimini. Kan knuses og kommes en lille smule i mad eller drikke.

♡ Kräuterblut: letoptageligt jerntilskud i organisk form lavet på urter med vitaminer. Jernmangel er årsag til mange ting, herunder hyppige infektioner hos både børn og voksne.


Dette er blot et par af de ting, man kan give de lidt større børn. Mere om dem i en anden Fokus Fredag. 👩🏼‍⚕️✨🤍

Comments


bottom of page