top of page

GRAVIDITETS-DAGBOG #5 - 20-UGERS SCANNING, MINI-SPARK OG EN TUR TIL FALKENBERG STRANDBAD - UGE 19-22

Kære alle,


Jeg håber, I har haft en dejlig weekend. Jeg synes virkelig, at tiden flyver afsted lige nu. Jeg er lige gået ind i uge 23, og der er godt nok sket meget den sidste måneds tid. Det tænkte jeg, at jeg lige ville give en lille update om her i graviditetsdagbogen - det er jo trods alt dét, den er til for. 😉


Først og fremmest vil jeg bare lige sige tak til jer, der læser med OG deler en masse af jeres tips, tricks og gode råd med mig omkring graviditet - det er simpelthen SÅ skønt, så tusinde tak - bliv endelig ved med det. 💛


Nå, men som de fleste af jer måske også så min Instagram, har vi nu været til 20-ugers scanning, som jo er den anden rutinescanning (udover nakkefoldsscanningen), alle gravide bliver tilbudt.20-UGERS SCANNING

... kaldes også for en misdannelsesscanning, som jeg virkelig ikke er vild med at kalde den, men altså, det er jo dét, det er. I denne scanning, som er en ultralydsscanning, testes alle de indre organer nemlig; lige fra fostrets hoved, rygsøjle, mave- og tarmsystem, nyrer til ben og arme osv. Man ser også på fostrets bevægelser, hvor meget fostervand der er, og hvor moderkagen er placeret. OG så er det jo også til denne scanning, at der er mulighed for at se kønnet på baby, men mere om det senere... Kønnet kan man dog også få at vide før 20-ugers scanningen, men så er det en selvbetalt scanning.


Vi valgte, som de fleste, at sige ja til scanningen og mødte op d. 14. januar som aftalt. Jeg skal lige skynde mig at sige, at alt gik fint og var præcist, som det skulle være - men desværre måtte vi ind to gange, da den lille mus altså ikke lå særlig hensigtsmæssigt ifht. scanningen; man kunne nemlig slet ikke komme til at scanne hovedet, hvilket jo ligesom også er en ret vigtig del... Jeg prøvede ellers både at ryste maven, danse lidt OG gå frem og tilbage på gangene, men der var altså ikke mere at komme efter den dag, desværre.

Ret træls, for som I måske har hørt mig sige, har jeg tænkte en lille smule på, om de her scanninger nu kunne være godt for baby... Jeg ved ærlig talt ikke nok om scanninger og teknikken bag til at kunne sige 100%, om det er godt eller ej, men jeg har selvfølgelig forhørt mig rundt omkring og fået at vide at, så længe man ikke overgør det, burde det være helt fint. Men hvornår overgør man så scanninger? Når man tager dem, der bliver tilbudt, eller når man tager ekstra, eller hvordan skal det forstås? Det er nok noget, jeg personligt godt kunne tænke mig at blive lidt klogere på.


Vi var selv en smule i tvivl, om vi skulle tage den ekstra ultralydsscanning dagen efter, for at se om baby havde vendt sig og besluttede til sidst, at det at tage den ekstra scanning vs. at gå at være nervøs i fire måneder for, om alt nu var godt nok, var det værd. Så vi tog scanningen, igen, og denne gang to det literally kun 2 minutter, hvilket var virkelig dejligt (og måske også lidt heldigt), men hvert fald var alt præcist, som det skulle være, og det har virkelig bare givet en dejlig ro at vide. Igen, jeg ved ikke, hvorfor alt ikke skulle være godt, men jeg tror, at når man selv bliver gravid og har sin lille baby i maven, vil man altså bare gerne være på den sikre side. Måske kan du også følge mig her. 🥰


MINI SPARK I MAVEN

... mærkede jeg for første gang, i sidste uge, dvs. lige omkring uge 21, hvilket også typisk er der, man begynder at kunne mærke det lille menneske, der gemmer sig derinde. Hvor vildt er det lige, at der ligger en lille levende person inde i maven!? Det kommer jeg nok aldrig helt til at vænne mig til eller forstå - på den gode måde altså, for hold nu op hvor er det bare den vildeste følelse at kunne mærke sin lille baby sparke og bevæge sig. Wauw! I starten var jeg lidt i tvivl, om du nu var et lille spark, jeg havde mærket; det føles nemlig til at starte med som små luftbobler - as in, hvis man har luft i maven - men efter lidt tid, og flere af dem, er man altså ikke i tvivl. Jeg har faktisk mærket små spark - eller puf er det nok nærmere - hver dag siden da, og de er kun blevet mere tydelige og oftere, så jeg er da spændt på at se, hvordan dét bliver til sidst i graviditeten! :D Martin har også mærket det, og der er altså ikke noget bedre, end når ens kæreste sidder med hånden på maven og mærker de små spark. Det kan I godt glæde jer til. 🥰EN TUR I FALKENBERG SPA

... er nok noget af det bedste, vi har gjort i løbet af min graviditet, hvis du spørger mig. Det var simpelthen SÅ dejligt og tiltrængt som aldrig før - afslapning, ro og spa i dejlige omgivelser var virkelig LIGE, hvad jeg havde brug for. De seneste par år er jeg blevet virkelig glad for at gå i spa, ikke kun for nydelsens skyld - selvom den nu er helt i top - men også fordi det at gå i spa har mange flere sundhedsmæssige fordele, end vi tror, både fysisk og mentalt. Sauna er jeg f.eks. også blevet rigtig glad for, men det skal selvfølgelig gøres med måde, når man er gravid, det er klart. Personligt har jeg selv syntes og synes stadig, at det er dejligt at gå i sauna, men så gør jeg det bare ikke så længe, som jeg ellers ville gøre. Bare 5-10 min, hvor jeg sidder nede på den laveste bænk og væk fra ovnen er helt fint for mig og gør stadig, at jeg føler mig dejlig afslappet og rolig, når jeg kommer ud. I det hele taget er spa-traditioner TOTALT undervurderet, hvis du spørger mig.


I efteråret var jeg afsted på en kur/spa-undervisningweekend på Hvidbjerg Strand med Heilpraktikerskolen, hvor jeg lige nu er ved at læse til Heilpraktiker, og hvor vi simpelthen blev undervist i alle de her fantastiske og mega-effektive spa-teknikker. Jeg blev selv ret overrasket over, hvor meget den slags kan gøre af gode ting for os, så jeg kan varmt anbefale dig at læse indlægget HER og se, om du kan inkorporere nogle af teknikkerne i din hverdag. Og nej, ikke alle involverer en sauna eller badning i havet, bare rolig. 😅 Ting som tørbørstning, scrub og et koldt bad kan virkelig også gøre underværker.


Martin og jeg var denne gang afsted på Falkenberg Strandbad, som ligger i Sverige, ca. 3 timers kørsel fra København - virkelig et skønt sted, der ligger i de skønneste omgivelser LIGE ud til vandet. Der kommer meget snart en seperat post om Falkenberg til dem, der skulle være interesseret i dét. 😉


Håber I får en dejlig aften alle sammen. Nyd det og slap dejligt af, så du kan være klar til en ny dag i morgen.


Kærligst, K

コメント


bottom of page