De to ting - altså hindbærbladete og dadler - er jeg efterhånden blevet anbefalet af ret mange her under min graviditet, så jeg tænkte/tænker, at der altså må være ét eller andet om snakken, når nu alle taler om det og selv bruger det.
Jeg er netop gået ind i uge 28, hvilket snart betyder 3. og sidste trimester i graviditeten, og det er altså her, det anbefales, at man begynder at drikke hindbærbladete og spise dadler - eller dvs, der er selvfølgelig delte meninger indenfor den slags, som altid, så nu har jeg hvert fald lige researchet en smule og besluttet mig for, hvad jeg i hvert fald selv har tænkt mig at gøre. 🤰🏼
HINDBÆRBLADETE
Kendt for at have en blødgørende effekt på sener og ligementer (aka ledbånd) i fødselskanalen samt medvirke til at gøre mellemkødet mere elastisk og derved (forhåbentlig! 🙏🏼) mindske risikoen for at sprække. Med andre ord skulle teen altså hjælpe til, at baby trænger lettere og hurtigere ned gennem bækkenet. Ja tak til det. 😍 Teen skulle eftersigende også være med til at øge mælkeproduktionen efter fødslen, men mere om den del i et seperat indlæg… 🤱🏼
Hvor meget og hvornår?
Her er der mange delte meninger. Nogle anbefaler fra sidste trimester (altså fra uge 28 og frem), mens andre anbefaler ca. tre uger før forventet termin. Personligt har jeg tænkt mig så småt at gå i gang ved 3. trimester-start, som for mig (allerede!!) er i næste uge. 🍵 Wauw. Det et slet ikke til at forstå! ☺️
Disclaimer: der findes ingen undersøgelser, der specifikt dokumenterer disse virkninger, men efter at have talt med både jordemødre, læger (som også har syn for det alternative/komplementære) og ikke mindst en masse eks-gravide, så tænker jeg da helt sikkert, at det skal prøves! ☺️
DADLER
Kendt for at bidrage positiv til hurtigere og mindre komplicerede fødselsforløb. Og ifht. dadler, findes der faktisk flere studier, der bekræfter den positive effekt; de viser nemlig, at gravide, der spiser dadler under graviditeten har en bedre fødsel - og graviditet i det hele taget - OG at forbruget af smertelindrende medicin nedsættes med hele 28%. Wauw! 🙏🏼
Dadlernes vidunderegenskaber - kan man vist godt kalde dem 😍 - skyldes bl.a., at de indeholder oxytocin (kærligheds- og fødselshormonet), og at livmoderen et par måneder inden fødslen udvikler flere receptorer overfor netop dette stof. Med andre ord bliver livmoderen altså meget mere modtagelig overfor oxytocin, og ved at tilføre mere (i form af dadler), kan hormonet virkelig få lov do its Magic 🔮; blødgøre livmoderen, dæmpe smerter og stress, danne bedre bånd mellem mor og baby, stimulerende mælkedannelsen, skabe lykke og meget mere. ✨ Så altså, der er ALT mulig grund til at spise dadler under sin graviditet.
Hvor mange og hvornår?
Her er der også delte meninger men fra omkring de to sidste måneder af graviditeten (uge 36+0) anbefales det, at man begynder at spise dadler; gerne seks stk. om dagen. Du kan dog også begynde før, hvilket jeg personligt har gjort (i uge 28 ca.) - efter megen overtalelse fra @martinvinstrup , som godt nok ikke er gravid (haha), men som til gengæld eeelsker dadler! 😉
Drak du også hindbærbladete og spiste dadler under din graviditet? Så vil jeg elske at høre fra. 🤰🏼🙏🏼
God og rolig aften til dig, smukke 🌙
Comments