top of page

KENDER DU BODY SDS? OG HAR DU PRØVET DERES TRÆNINGSFORM, CUFEI?

Indlæg lavet i samarbejde med Body SDS


Hej alle søde læsere,


Som I måske ved startede jeg tidligere på året i et forløb hos Body SDS, efter jeg siden november sidste år har døjet med nogle nakke/skulder/rygproblemer - så træls og mega-frustrerende, især når man er en aktiv person, der elsker at bruge sin krop.... 😔


Personligt har jeg aldrig haft en decideret fysisk skade før - til gengæld har jeg så prøvet alt muligt andet, hvor jeg nok mest har haft tendens til at reagere mere mentalt ved at blive nervøs, stresset, og den slags. Måske ved du præcist, hvad jeg mener? Ikke desto mindre har vi alle forskellige måder at reagere på, når vi har for meget om ørerne eller er 'under pres' på den ene eller anden måde. Måske kan du også se et reaktionsmønster ved dig selv i disse situationer? Altså om du reagerer mere mentalt eller fysisk på udfordringer? 😊


Og det er jo ikke fordi, den ene er dårligere end den anden, men hvis der er én ting, jeg har lært i den periode, jeg har haft ondt - eller hvert fald blevet endnu mere bekræftet i - så er det, at kroppen og sindet hænger LANGT mere sammen end vi tror, forstået på den måde, at stress, dårlige tanker etc sagtens kan komme til udtryk som fysisk smerte og ubehag. Et godt eksempel, som vi højst sandsynligt alle kender er det med at få ondt i maven, når vi bliver nervøse eller stressede, og det er jo netop et tydeligt tegn på, at krop og sind hænger sammen.



Jeg har brugt laang tid på at tænke over, hvad mine smerter kan skyldes, og selvom jeg stadig ikke er nået frem til et decideret svar, er der én ting, jeg er helt sikker på - og det er netop, at de også har en mental komponent og ikke 'kun' er noget fysisk. Når jeg tænker over det, begyndte smerterne netop efter en periode, hvor jeg havde haft liige lovligt meget at se til - og selvom det alt sammen var en masse gode ting, som jeg havde lyst til at lave, er der bare stadig en grænse for, hvor meget man kan på én gang.

Så min egen teori er lidt, at det er min krop, der har prøvet at sige fra, og når jeg så ikke har lyttet til den - hvilket desværre kan være lidt af en udfordring, når man netop gerne vil mange ting - har det simpelthen sat sig som noget fysisk og ret konkret for ligesom at få mig til at stoppe op... Og så har jeg til gengæld også stoppet op, for når man har mega-ondt er det jo virkelig begrænset, hvad man kan.

Og netop derfor startede jeg til Body SDS, som virkelig har været GENIALT for mig. Jeg har skrevet om min behandling lige HER, så hvis du er nysgerrig på selve Body SDS-behandlingerne, hvordan de foregår, og hvad der fokuseres på, kan jeg anbefale dig at læse med lige HER. 😊


// Sammenhængen mellem meridianbaner/-punkter og organerne, som er en af de ting, en Body SDS-behandling bygger på

BODY SDS TRÆNING - CUFEI


Men udover selve Body SDS-behandlingerne, findes der altså også Body SDS som træningsform, som altså også er mega-nice!! Der findes faktisk flere forskellige, men den jeg har prøvet er deres CUFEI-træning som kort sagt fungerer lidt som at give kroppen en behandling...

Jeg havde aldrig tænkt over, at Body SDS også kunne være en træningsform, indtil Bengt (min behandler og en af de to founders af hele Body SDS-konceptet) gjorde mig opmærksom på det og opfordrede mig til at prøve det. Og det er jeg SÅ glad for jeg gjorde!

Cufei er nemlig en mega sej træningsform, hvor du træner HELE kroppen, og netop derfor tager en Cufei-træning altså også lidt længere tid end andre holdtimer, som vi kender det. En Cufei-time varer små to timer, men så har man altså også være HELE kroppen igennem, lige fra liletæer til øjnene. 😄 Og det føles SÅ dejligt skal jeg hilse at sige!


I Cufei-timerne arbejder man som sagt med hele kroppen; både sener, muskler og led kommer man igennem. Og tro mig, der er virkelig mange steder af kroppen, man slet ikke har kontrol over - forstået på den måde, at de mest simple øvelser som at holde sin storetå oppe, mens de andre tæer er i gulvet, kan være mega-udfordrende og for nogle helt umuligt - eller i hvert fald til at starte med... For med en træningsform som Cufei, bliver bliver man nemlig lynhurtigt mere bevidst omkring HELE sin krop, lærer den bedre at kende og på den måde bliver bedre til at mærke, hvad man er i stand til at gøre med den og hvor ens grænser er.

I og med at man kommer hele kroppen rundt og på den måde stimulerer alle kroppens muskler, har Cufei-træningen også den fordel at stimulere blodcirkulation og derved hjælpe til at frigøre affaldsstoffer. Som jeg skrev i mit indlæg om selve Body SDS-behandlingerne arbejder man meget med meridian- og zonepunkter, og det er faktisk også meget det, man gør i Cufei-træningen. Du kan læse mere om alt det LIGE HER.


Derudover er der samtidig meget fokus på åndedrættet og faktisk også meditationsøvelser, hvilket jo bare gør det endnu mere effektivt og interessant, hvis du spørger mig.



Alt i alt er Cufei en super cool træningsform, som jeg er virkelig glad for at have fået øjnene op for. Jeg kan virkelig varmt anbefale dig at prøve Cufei- træningen og så selvfølgelig også en rigtig Body SDS-behandling. Det har været guld værd for mig, og jeg tænker faktisk, at det er noget jeg vil gøre minimum et par gange om året, også selvom min krop umiddelbart har det godt - det er jo faktisk netop her (altså i de perioder, hvor tingene går godt), at man kan lave det forebyggende arbejde og undgå at komme helt derud, hvor det ofte kan være svært at komme tilbage på sporet igen - præcis som med meditation...


Nå, det var lige dagens update herfra. Håber du nød indlægget og måske blevet lidt hooked på at prøve en anderledes - men mega-effektiv træningsform.

Skriv altid hvis du har nogle spørgsmål. Og hav en dejlig dag, smukke. ☀


Kærligst, Karen

Comments


bottom of page