top of page

Naturlig hjælp til bihulebetændelse

Jeg har efterhånden haft bihulebetændelse et par gange de sidste par år. Hvis du har prøvet det, kan du sikkert også skrive under på, at det er SÅ smertefuldt - nærmest som om der ikke er plads inde i hovedet! Det er ikke noget, jeg som sådan har døjet med i mit liv - indtil jeg blev gravid og har født. Jeg har derfor lidt en ide om, at det kan skyldes noget hormonelt - at et eller andet har ændret sig på den måde. Eller, det ved jeg at det har, for det mærker jeg selvfølgelig på flere andre områder. Jeg ved bare ikke helt, om ændringer i hormonbalancen også kan give sig som udslag i bihulebetændelse... Den del undersøger jeg lige lidt nærmere ;-) For nu får I min bedste tip til bihulebetændelse:✨ Urter ✨⁣


♡ Sinux: Kombination af urter, der er kendt for at have en antiinflammatorisk og lindrende effekt på bihulerne.

♡ Echinacea aka Rød Solhat: Styrker kroppens immunforsvar og øger derved modstandskraften overfor forkølelsestilstande.

♡ Kan Jang: Urtesammensætning, der forhindrer virus i at trænge ind i cellerne.

✨ Urter med antibiotisk virkning ✨⁣


♡ Hvidløg: Har SÅ mange egenskaber og kan med fordel spises ekstra under alle former for infektioner pga. dens antibiotiske virkning. Derudover er den slimdrivende og og histaminhæmmende.

♡ Olivenbladsekstrakt: Både virus- og bakteriehæmmende.

♡ Perikon: Mest kendt for sine nervestyrkende og antidepressive egenskaber men virker altså også virushæmmende. Må dog ikke tages sammen med antibiotika eller medicin i det hele taget, da det mindsker virkningen heraf.

✨ Vitaminer & Mineraler ✨


♡ C-vitamin: Stærk antioxidant der bl.a. er enormt vigtig for immunforsvaret. Tag gerne ekstra. Jeg tager personligt (+) 2 gram, når jeg oplever infektion.

♡ D-vitamin: Også vigtigt for immunforsvaret. Tag gerne 80mcg i de mørke måneder. Det fantastiske er, at videnskabelige studier (endelig) har påvist vigtigheden af at spise D-vitamin dagligt. Særligt i disse tider…⁣

♡ Jern: Immunforsvaret har også brug for jern for at fungere optimalt. Jeg anbefaler altid Kräuterblut, da dette er en af de lettest-optagelige former for jern og et af de eneste, der IKKE giver forstoppelse.

♡ Probiotika: aka mælkesyrerbaktier. Størstedelen (op til 90%) af kroppens immunforsvar sidder i tarmene, og netop derfor er det så vigtigt at styrke tarmfloraen.

OBS! Tag ikke probiotika MENS du er på penicillin, da det ingen effekt vil have.

✨ Homøopati ✨⁣


♡ Euphorbium Comp. næsespray: Til at åbne luftvejene. Den bedste næsespray, som desuden ikke er afhængighedsdannende.

♡ Sineron: Til bihulebetændelse - virker slimløsnende i pande- og bihuler, og dermed udrensende på betændelse.

♡ Ricura: Forkølelse og bihulebetændelse (pande, kæbe, mellemøre). Særligt hvis der også er tab af lugtesans.

♡ Engystol: Homøopatisk Influenza-middel no. 1.

♡ Argentit Comp.: Det ultimative infektions-, inflammations- og generelt immunstyrkende middel til både børn og voksne.

✨ Te ✨


♡ Gyldenris, Vejbred, Kamille.

✨ Andet - Fysisk behandling ✨⁣


♡ Akupressur: der sidder punkter i hele ansigtet, særligt omkring næse, øjne og hage, der med fordel kan trykkes og masseres for at lindre smerterne og få det hele til at flyde bedre ifm. bihulebetændelse.

♡ Næseskyl med saltvand: køb en saltvandsblanding eller lav din egen opløsning. Kan varmt anbefale et ‘Rhino Horn’ aka næsehorn.

♡ Zoneterapi: samme princip som akupressur blot på fødderne, hvorfra der løber meridianbaner hele vejen op til bihulerne. Og resten af kroppens for den sags skyld.

✨ Kost ✨⁣


♡ Antiinflammatorisk kost. Gode fedtsyrer som fiske-, hørfrø-, kæmpenatlys-, oliven-, avocado-, og jomfrukokosolie. Undgå mælkeprodukter, raffineret sukker, alkohol, kaffe og andre stimulanser.

⁣⁣

Er du nysgerrig på dosis mv. meld dig ind i min FB-gruppe ‘Ziefeldt Sundhed’ 💌


Kærligst, K

Comments


bottom of page